Søgemaskineoptimering

Lokal SEO – Bliv fundet på Google Maps

Lokal SEO – eller Google My Business – er vigtigt for enhver virksomhed med en fysisk placering, der ønsker succes i søgemaskinerne. Med lokal SEO er det muligt at sikre, at en virksomhed eller organisation bliver synlig i lokale søgeresultater på Google, når potentielle kunder, der befinder sig i nærområdet, søger efter produkter eller services, som virksomheden kan imødekomme. Lokale søgeresultater er virksomhedens visitkort på Google.

Samtidig bliver lokal søgemaskineoptimering mere relevant for virksomheder i takt med, at flere og flere søger fra en mobiltelefon. Man har altid sin mobiltelefon med sig, og det giver muligheden for at foretage søgninger efter produkter/services på det tidspunkt, man har brug for det. Det er netop i sådanne situationer, at lokal SEO kan være en stor fordel for virksomheder med fysiske placeringer.

Lokal SEO er til alle virksomheder, der ønsker, at potentielle kunder kan finde og besøge den fysiske placering. Det kan være butikker, restauranter, lægehuse, advokatfirmaer m.m. Generelt er det meget relevant, hvis en virksomhed vil have sine kunder til at kunne finde den fysiske placering.

Hvordan laver man lokal SEO?

Et af de første og dermed vigtigste punkter for at kunne lave lokal søgemaskineoptimering er at oprette en Google My Business konto. Med en Google My Business konto kan man administrere virksomhedens profil på Google. Det vil sige, at en virksomhed både bliver synlig over for Google, men også over for potentielle kunder.

Når man ønsker at anvende Lokal SEO og er registreret i Google My Business, er det vigtigt at de registrerede oplysninger er rigtige, og at man er i den korrekte branchekategori. Forkerte oplysninger om virksomheden skaber en dårlig brugeroplevelse blandt potentielle kunder. En dårlig brugeroplevelse, kan være en negativ konsekvens for din SEO-indsats og kan i sidste ende skade din forretning.

Lokal SEO er som alle andre aspekter i SEO-arbejdet baseret på brugernes søgeadfærd. Med lokal SEO er målgruppen dog afgrænset, da det handler, om hvad de ”lokale” kunder søger efter, når de skal finde et produkt eller en service, som matcher det en virksomhed besidder.

Derfor vil det i forbindelse med optimeringen også være relevant med en søgeordsanalyse, da den kan give et indblik i, hvordan folk googler lokalt i et givent område, og hvilke geografiske niveauer, der skal arbejdes videre med.

Sådan får du din virksomhed på Google Maps:

Ved at arbejde med det lokale, så får du muligheden for at sætte dig selv på kortet, bogstaveligt talt. Oprettelse af en Google My Business er essentiel at arbejde med. I søgeresultaterne kommer der også et kort frem, hvor de nærmeste lokale virksomheder kommer frem, som er relevante for søgningen. Disse resultater viser netop denne profil og alle de informationer der hører til.

Hvorfor skal man lave lokal SEO?

  • Lokal SEO er vigtig for virksomheder, der gerne vil være til stede på lokale søgninger.
  • Lokal SEO medvirker til succes i søgemaskinerne.
  • Mange brugere søger, når de er på farten, da de først søger efter et produkt/service, når de har brug for det.
  • Med en god lokal tilstedeværelse på Google, øger virksomheden ikke kun sin synlighed online, men gør det også nemmere for deres kunder at besøge den fysiske lokation.
  • Man kan skabe et lokalt kundenetværk.

Sådan arbejder vi med lokal SEO hos Kvantum

Hos Kvantum arbejder vi med lokal SEO for mange af vores kunder, og vi kan også hjælpe dig. Vi kan hjælpe dig med at komme i gang, så du selv har muligheden for at arbejde videre med det fremadrettet, eller vi kan administrere det fuldt ud. Ofte arbejder vi med lokal SEO i forbindelse med andet SEO-arbejde såsom teknisk SEO og indholdsoptimering, og vi vil derfor anbefale, at du som kunde inddrager alle aspekter af SEO i din digitale marketing strategi.

Skal vi tale videre?

Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.