Cookie och sekretesspolicy hos Kvantum

Introduktion
När du besöker vår webbplats samlar vi upplysningar om dig som användare. Denna information används till att förbättra vårt innehåll och för att förbättra eventuell annonsering. Om du inte vill att det sparas någon information kan du tömma dina cookies (instruktioner). Nedan kan du läsa vidare om vilken information som sparas, dess ändamål och vilka tredjeparter som har tillgång till informationen.

Cookies
Webbplatsen använder ”cookies” vilket är en textfil som sparas på din dator, mobil eller surfplatta. Den har som ändamål att känna igen en användare, spara inställningar, statistik och styra annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod som till exempel virus.

Det är möjligt att tömma eller blockera cookies. Läs vidare här: http://www.minacookies.se/allt-om-cookies/cookiehantering/

Om du tömmer eller blockerar cookies kan webbplatsens annonser bli mindre relevanta för dig. Det finns också en risk att webbplatsen inte fungerar optimalt samt att du inte har tillgång till allt innehåll på webbplatsen.

Personuppgifter

Generellt
Personuppgifter är all information som kan hänvisas till dig. När du använder vår webbplats samlar och behandlar vi information om dig. Detta händer exempelvis om du anmäler dig till vårt nyhetsbrev, kontaktar oss via vårt kontaktformulär, deltar i enkäter, registrerar dig som användare / abonnent, annan användning av tjänster eller inköp via webbplatsen.

Vi samlar och behandlar följande typer av upplysningar: Ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, din geografiska placering, samt vilka sidor du besöker (intresse). I den utsträckning du personligen ger uttryckligt medgivande till detta och anger informationen själv, behandlas även följande: Namn, telefonnummer, email och adress. Det sker i vanliga fall genom ett kontaktformulär eller prenumeration av nyhetsbrev och andra e-postlistor.

Säkerhet
Vi behandlar dina personuppgifter tryggt och säkert enligt gällande lagstiftning om persondata och dataskyddslagstiftningen. Dina uppgifter blir endast använda till det ändamål de är insamlade för och blir raderade när detta syfte är uppfyllt eller ej längre relevant.

Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att förhindra att din information blir oavsiktligt eller olagligt raderad, avslöjad, förlorad, försämrad eller missförstådd, missbrukad eller på annat sätt behandlad i strid med lagen.

Ändamål
Informationen används dels till att identifiera dig som användare och för att visa dig relevanta annonser. Även för att kontakta dig angående ditt ärende samt för att kunna leverera den service du har bett om som till exempel att sända dig ett nyhetsbrev eller dokument. Utöver detta använder vi informationen för att optimera vår service och innehåll.

Lagringsperiod
Uppgifterna sparas i det tidsrum det är tillåtet i förhållande med lagstiftningen och vi raderar datan när den ej längre är nödvändig. Perioden beror på informationens karaktär och bakgrund. Det är därför inte möjligt att angiva en generell tidsram för när information raderas.

Vidarebefodran av upplysningar
Data baserat på användande av vår webbplats, vilka annonser du mottagit och eventuellt klickat på, geografisk placering, kön och åldersegment vidarebefodras till tredjeparter i det grad informationen finns. Du kan se vilka tredjeparter vi talar om i avsnittet ”Cookies” ovanför. Informationen användas för att styra annonsering och göra den relevant för användaren.

Utöver annonsering använder vi en rad tredjeparter för lagring och behandling av data. Dessa behandlar uteslutande information på våra vägnar och får ej använda informationen för egna ändamål.

Överföring av personuppgifter som namn och e-post m.m. sker endast om du godkänner det. Vi använder endast dataprocessorer i EU eller i länder som kan ge din information tillräckligt med skydd.

Insikt och klagomål
Du har rätt att bli informerad om vilka personuppgifter vi behandlar om dig i dataformat. Du kan motsätta dig att din information används när som helst. Om informationen som behandlas om dig är inkorrekt har du rätt att meddela oss att denna ska rättas eller raderas. Förfrågningar kan göras till: hej@kvantum.com. Om du har klagomål över hur vi behandlar dina personuppgifter har du också möjlighet att ta kontakt med Datatilsynet.

Om du ej längre önskar att vi behandlar dina personuppgifter eller om du önskar att vi begränsar behandlingen av dina personuppgifter kan du sända oss en begäran om detta till ovannämnda e-postadress.

 

Utgivare
Webbplatsen ägs och publiceras av:

Kvantum Copenhagen
Toldbodgade 55B
1253 København K
Telefon: +45 26 29 04 65
E-mail: hej@kvantum.com