TikTok eller SnapChat – hvilken platform skal jeg vælge

TikTok er den “nye” frække dreng i klassen, når man taler om nye Sociale medier på den digitale SoMe himmel. Selskabet er stiftet i 2016, og har ifølge Finans.dk ansat 10.000 nye medarbejdere, den seneste tid, da mediet har mærket en helt ekstrem fremgang i interessen for denne app. Selskabet bag TikTok, kinesiske Bytedance. 

Kort om Tiktok. TikTok er en slags Youtube, bare på speed. Her optræder folk i korte videoer med sang og dans og for eksempel mimer til en kendt popsang. Et socialt medie, der appellerer til en yngre målgruppe end fx Snapchat, hvis gn. målgruppe i danmark er 30+ – man skulle ikke tro det, men ifølge SnapChats egne tal, er det der brugernes alder ligger i Danmark.

Mange brancher lider gevaldigt under Covid19 hærgen gennem den globale økonomi. Men for mange brands er de sociale medier en redning for at kunne interagere mere nærværende med sine kunder og brugere. Og dermed har digital underholdning og videokonferencer kronede dage. Hvorfor Snapchat og Tiktok er nogle af de mange medier, man som brand kan ty til. Men hvornår skal man så bruge det ene eller det andet medie – TikTok er “nyt”, SnapChat er kendt og etableret.

Vi har kigget lidt ind i nogle data omkring de to platforme.

TikTok:

TikTok er en videodelingsapp, der henvender sig til de unge, hvor 42% af deres målgruppe er mellem 13-16 år. Annoncemulighederne på TikToks er dog i betafasen og kommer derfor snart til Danmark. 

Her vil man kunne annoncere via fx In-feed native video ads, hashtag challenges og Topview ads. Det har e.l.f. cosmetics & Chipotle Mexican Grill benyttet sig af med succes. I linket nedenfor, kan du læse mere om disse tests.

TikTok eller SnapChat – hvilken platform skal jeg vælge

SnapChat:
Snapchat er en mobil-beskedsapp, hvor man deler content via billeder eller korte videoer. Snapchats største målgruppe er millennials, dette er dog, anderledes for Danmark.
Snapchat udbyder mange muligheder for annoncering fx ved Snap Ads og branded
filters. Det har virksomheder som Coca Cola og Mcdonald’s benyttet sig af, i forhold til brugerinvolvering af deres annoncer.
 
TikTok eller SnapChat – hvilken platform skal jeg vælge
 
Mange digitale medier som Google Ads, Shopping o.l. er digitale medier, der høster leads eller oms. langt nede i den digitale funnel. Disse to medier, er top of funnel, så at sige. Det betyder at de er gode til at nå ud til nye og andre målgrupper, med deres annonceringsformer – hvorfor de er anbefalingsværdige at bruge, til mere brandorienteret kampagner, der fokusere på en yngre og mere mobil målgruppe.
 
Du kan også læse Search Engine Lands artikel om samme emne her.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

TikTok eller SnapChat – hvilken platform skal jeg vælge