TikToks storefront lukker i dag; og åbner igen

I dag d. 12. sep. lukker TikTok sin ellers ret hypede storefront-funktion. TikTok vil fremadrettet fokusere på en In-App shopping funktion, der giver en bedre In-App oplevelse.

TikToks storefront lukker i dag; og åbner igen

I to år har virksomheder, der også ønskede at sælge produkter via det hypede sociale medie TikTok, kunne sælge deres produkter via en Shopify integration. Men i dag slutter den fest. TikTok har nu valgt at trække stikket – de varslede det for noget tid siden, og i dag er skæringsdatoen. 

Hvad betyder det for jer, der annoncerer (organisk og betalt) via TikTok og med integration til Shopify?

Dette betyder ganske enkelt, at man nu ikke kan sælge sine produkter via tredjeparts-shoppinglinks, og annoncere i storefront-funktionen via TikTok.

Det er salgs- og datamæssigt en dårlig nyhed for de virksomheder, der har hentet salg og data via denne funktion. Men en erstatningen er TikTok kommet med. Det er en ny funktion, der hedder TikTok Shop. Den vil fremover tage sig af produktsøgninger, produktdetaljer, check-out, samt post-betalingsaktiviteter. Men uden for Shopifys shopunivers. 

Hvorfor gør TikTok sådan nu?

TikToks kinesiske søster-app Douyin, og moderselskabet ByteDance, har med in-app-shoppingmulighed haft enormt succes i Asien. Deres succes med at holde data og trafikken i appen viser, at de er interesserede i at lave deres eget økosystem ift. brugerdata med fokus på øget salg og targetering af annoncer til virksomhederne – også i den vestlige verden. Derfor har ByteDance valgt at hæve murene ind til den data-have, som de nu vil råde over, og blive endnu stærkere i, så kampen på det vestlige marked, hvor mastodonter som bl.a. Amazon, Walmart og Facebook kæmper jo også, kan tages op. Alle spillere meget bevidste om at det at eje brugerdata, er den eneste vej til succes og en stærk økonomi.

Så der skal migreres noget data nu og her, da de lukker ned for servicen mellem Shopify og TikTok. 

Hvis du vil høre mere om TikTok, skal du være mere end velkommen til at række ud til os i Kvantum.

Tag fat i en af os for nærmere dialog:

Esben Amtorp, Client Service Director

Mail: ea@kvantum.com

Mobil: 31407756

Carsten Milek Pahlke, COO

Mail: cmp@kvantum.com

Mobil: 71713040

Martin Jagd Graeser, CEO 

Mail: martin@kvantum.com

Mobil: 53771554

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53771554
LinkedIn

TikToks storefront lukker i dag; og åbner igen