Webanalyse

Webanalyse er en uundværlig del af online marketing og optimering af virksomheders digitale platforme såsom websites, apps og social media platforme. Forståelse for brugeradfærden på f.eks. et website er afgørende for at kunne optimere sine digitale aktiviteter og for at anvende virksomhedens marketingbudget mest hensigtsmæssigt..

webanalyse - Indholdsoptimering

Grundlæggende er webanalyse forståelsen for online adfærd. Webanalyse handler om at opnå indsigt i digitale tendenser, mønstre og adfærd hos brugerne på baggrund af konkret data. Ved at kende sin målgruppes adfærd og behov både før, under og efter de besøger et website, får man indsigt i hvad der skal til for at forbedre brugeroplevelsen og dermed maksimere de resultater virksomheden kan skabe på websitet eller øvrige digitale platforme.


Kvantum er Google Premier Partner

Du kan altid klikke på logoet ovenfor, for at tjekke vores certificering, og se hvilke specialer vi har certificering i – vi har siden bureauets start 2014, haft alle specialer.

Hvorfor er webanalyse vigtig?

 

  • Forståelse af brugeradfærd gør brugernes oplevelse på virksomhedens digitale platforme – og det er til gavn for de resultater, der kan skabes digitalt.
  • Webanalyse giver mulighed for at øge salget i en webshop uden at man behøver øge marketingbudgettet.
  • God forståelse af brugerne skaber grundlag for bedre udnyttelse af marketingbudgettet.
  • Webanalyse kan styrke digitale aktiviteter i synergi med offline aktiviteter

Tools til webanalyse

Arbejder man med webanalyse vil det ofte være en god idé at anvende forskellige analyseværktøjer for at få de bedste indsigter i brugernes adfærd og for at kunne handle på disse.

Det vil ofte være smart at installere Google Tag Manager  på sit website eller sin app, hvis man vil arbejde med større fleksibilitet. Tag Manager gør det nemt og hurtigt at arbejde med tracking uden man behøver at involvere IT ressourcer og udviklere.

Google Analytics vil for de fleste virksomheder være det primære værktøj til brug ved webanalyse. Afhængig af hvordan man har opsat Google Analytics får man indsigt i hvilke sider, brugerne ser, hvor længe de opholder sig på siden, hvilke trafikkilder der skaber trafik og hvilke og hvordan konverteringer (salg i webshop, leads, videoafspilninger, downloads etc.), der skabes.

Ønsker man en visualisering af brugerne færdes på platformen, kan heat maps være gavnlige og er desuden nemme at forstå og aflæse. Der findes mange forskellige heat map tools som altså kan være gavnlige i forhold til webanalyse – f.eks. kan Hotjar og Crazy Egg være ganske brugbart for flere virksomheder, der ønsker at arbejde med webanalyse.

Annoncering og sociale medier

Har man digitale annonceringsaktiviteter eller er man til stede på sociale medier får man helt automatisk adgang til analyser, som siger noget omkring den pågældende trafikkilde. Både Google Ads, Facebook, LinkedIn og Instagram etc. er gennemsigtige kanaler, hvor man som virksomhed får mulighed for at få dataindsigter i blandt andet involvering, engagement, søgeadfærd og interesser. Dette kan naturligvis sammenholdes med den data, der skabes på websitet og selvfølgelig bruges til både optimering af resultater og til at arbejde med retargeting efterfølgende.

SEO og søgeadfærd

I forbindelse med det SEO arbejde man udfører, vil man typisk anvende data fra brugerne før og under et besøg på websitet. For at forstå hvor man skal fokusere sin SEO indsats vil man typisk anvende et keyword tool, Google Search Console og et mere adfærdsbaseret tool som f.eks. SearchMetrics eller BrightEdge – alle tools, som giver indsigter som også er en del af webanalysen.

Hos Kvantum arbejder vi databaseret, og derfor er webanalyse en integreret del vores rutiner og processer. Vi arbejder databaseret fordi, vi kan se at de bedste resultater skabes på andet end mavefornemmelse. Kontakt os, hvis du vil vide mere om webanalyse i forhold til din virksomhed.

Kunder

Nedenfor er et udsnit af de kunder vi dagligt hjælper, med at indfri deres ambitiøse målsætninger for vækst, på tværs af de nordiske og internationale markeder

Decadent E-commerce case

Decadent Copenhagen
Services: SEO, Google Ads & Shopping
Markeder: Norden & Tyskland

Tres Bien E-commerce case

Très Bien
Services: Google Ads & Shopping
Markeder: UK & USA

NN07 E-commerce Case

NN07
Services: Google Ads, Facebook & Google Shopping
Markeder: Danmark, norden, UK & Tyskland

Sun Buddies E-commerce case

Sun Buddies
Services: Google Ads & Google Shopping
Markeder: UK & USA

Maria Black Jewellery E-commerce Case

Maria Black
Services: SEO, Google Ads, Google Shopping & Facebook
Markeder: Norden, UK, USA, Tyskland, Frankrig & Australien

Vil du høre mere om at være kunde hos Kvantum, og se hvilke resultater vi vil kunne lave for jeres virksomhed, så kontakt os

Kontakt os