E-commerce tracking

Alle webshops bør have opsat e-commerce tracking, for hvis de har det, kan de måle præcise salgs KPI’er skabt i shoppen og det er værdifuldt.

Google Analytics’ e-commerce plugin giver mulighed for, at virksomheder kan måle alt fra salg, omsætning og gennemsnitlig ordreværdi til hvilke produkter, der bliver købt og hvor mange returvarer webshoppen får. Alt kan naturligvis ledes tilbage til trafikkilder og man kan se, hvilke trafikkilder, der har været medvirkende til købene, og så kan man bruge sine data til at lave relevante retargeting lister.

At drive den rette trafik til webshoppen er første step for at få gode salgsresultater. Hvis man så samtidig kender købsadfærden i webshoppen og brugernes øvrige adfærd på siden, har man fordelagtige muligheder for at optimere brugeroplevelsen både før, under og efter et køb – og derfor skal webshops arbejde med e-commerce tracking.


Kvantum er Google Premier Partner

Du kan altid klikke på logoet ovenfor, for at tjekke vores certificering, og se hvilke specialer vi har certificering i – vi har siden bureauets start 2014, haft alle specialer.

Derfor er e-commerce tracking en god ide

 

  • Virksomheden vil få et dybdegående indblik i alle salgsdata skabt i webshoppen.
  • Anvender man Google Analytics e-commerce tracking, har man alle data og KPI’er fra websitet og webshoppen samlet ét sted – det gør det overskueligt at analysere sine resultater.
  • Enhanced e-commerce tracking giver uddybende indsigt i f.eks. visninger på produktniveau, returvarer, produkter tilføjet og fjernet fra kurven samt hvordan promovering af specifikke produkter på hjemmesiden fører til et køb etc.
  • Når man arbejder med SEO, arbejder man med brugeroplevelsen på et website. SEO er derfor gavnligt for hele kundeoplevelsen og kan løfte interaktion og salg fra alle trafikkanaler.
  • e-commerce tracking kan opsættes i forhold til den enkelte virksomheds behov og ønsker for KPI’er.

Enhanced e-commerce tracking

Selvom man har Analytics installeret på sin webshop, vil man ikke få den nødvendige e-commerce data. Derfor er det nødvendigt at installere et eCommerce tracking plugin.
Google Analytics e-commerce tracking findes i to varianter – et simpel og et enhanced plugin. Enhanced eCommerce fungerer kun med Universal Analytics, så hvis ikke der er opgraderet fra ga.js. til analytics.js. er dette en god anledning. Enhanced Analytics kan for de fleste webshops nemlig godt betale sig – man får nemlig mange flere indsigter. Vi anbefaler, at man installerer Analytics og e-commerce tracking via Google Tag Manager.

Installerer man enhanced e-commerce får man adgang til rapporter, der viser hvilke produkter, brugerne kommer i indkøbskurven, og hvilke produkter, der fjernes fra kurven igen inden købet foretages. Derudover kan man selvfølgelig se hvor mange salg, der er skabt, men man kan også se, hvor mange gange en transaktion er blevet afbrudt – og det kan være utrolig værdifuld viden i forhold til at optimere sit konverteringsflow eller til at bygge relevante retargeting lister til brug i sin markedsføring.

Webshops kan have mange returvarer især under udsalgsperioder. Har man installeret enhanced e-commerce på sin webshop, får man data på hvor mange returvarer og hvilke produkter der er sendt retur. Fordelen ved at have dette samlet i sin Analytics konto er at denne data kan ses i relation til trafikkilder og øvrig brugeradfærd på websitet – og igen kan det være værdifuld viden til at personalisere det indhold, man viser sine brugere.

Har du nok indsigt i hvordan din webshop performer? Hvis ikke kan det være, at der kan optimeres på opsætningen af webshoppens e-commerce tracking. Kontakt os hvis du vil vide mere om hvordan en løsning kan se ud.

Kunder

Nedenfor er et udsnit af de kunder vi dagligt hjælper, med at indfri deres ambitiøse målsætninger for vækst, på tværs af de nordiske og internationale markeder

Decadent E-commerce case

Decadent Copenhagen
Services: SEO, Google Ads & Shopping
Markeder: Norden & Tyskland

Tres Bien E-commerce case

Très Bien
Services: Google Ads & Shopping
Markeder: UK & USA

NN07 E-commerce Case

NN07
Services: Google Ads, Facebook & Google Shopping
Markeder: Danmark, norden, UK & Tyskland

Sun Buddies E-commerce case

Sun Buddies
Services: Google Ads & Google Shopping
Markeder: UK & USA

Maria Black
Services: SEO, Google Ads, Google Shopping & Facebook
Markeder: Norden, UK, USA, Tyskland, Frankrig & Australien

Vil du høre mere om at være kunde hos Kvantum, og se hvilke resultater vi vil kunne lave for jeres virksomhed, så kontakt os

Kontakt os