Google Ads

Shopping

Ved nogen søgninger fremgår der øverst på Googles søgeresultatside annoncer, som består af et produktbillede, en produkttitel samt et link til den annoncør, som ejer annoncen. Disse annoncer kaldes Google Shopping – eller Product Listing Ads (PLA). Annoncerne er tilgængelige for virksomheder, der har salg direkte gennem en webshop.

Google Shopping Ads

Med Google Shopping Ads viser man de produkter, man sælger i sin webshop direkte på søgeresultatsiden, når der søges på et specifikt produkt. Det giver en enestående mulighed for at vise sit produkt og pris direkte til målgruppen, når de leder efter præcist det produkt.

Med en Google Shopping kampagne, kan du komme endnu mere ud over stepperne og få solgt nogle produkter. Det er især effektivt på mobil, da produktfeedet fylder meget af skærmen, når man søger. Hvis man samtidig får opsat en kampagne, hvor det er intention om at købe, kan du hurtigt få solgt dit produkt fra dit website. Opsætningen af shopping kampagner hjælper vi med hele vejen, så du føler dig tryg igennem hele processen.

Fordele ved Google Shopping Feed

  • Få vist produkt og pris, når målgruppen er allermest købsparat
  • Annoncerne vises på search, image search og YouTube
  • Annoncerne vises på tværs af computer, tablet og mobil
  • Kan vises samtidig med almindelige Google Ads annoncer, og dermed give mere synlighed og større sandsynlighed for trafik og salg

Sådan fungerer Google Shopping

En Google Shop vil være relevant for de fleste webshops. Når man har linket sin Google Merchant Center og sin Google Ads konto, kan man begynde at sætte Shopping annoncer op. Man uploader sit produktfeed, og så er man i princippet klar til at lave sin kampagneopsætning i Google Ads. Produktfeedet indeholder alle relevante oplysninger til kampagnen, og man skal ikke lave søgeord og annoncetekster som ved de almindelige tekstannoncer.

Google udvikler hele tiden udtrykket og funktionerne på søgeresultatsiden, og Google Shopping er ingen undtagelse. For at sikre bedst mulige resultater fra sine shopping-annoncer bør man arbejde med følgende:

SSL certifikat
For at kunne aktivere Google Shopping annoncer kræves et SSL certifikat. Certifikatet fortæller Google, at webshoppen er sikker, og især at de personfølsomme oplysninger i et check out flow krypteres.

Billedkvalitet
Billederne i annoncerne bliver trukket fra websitet. Jo bedre billeder man har på websitet, jo bedre billeder vil man altså få på shopping annoncerne. Det der adskiller annoncerne på søgeresultatsiden fra hinanden er pris, forhandlernavn samt billede. Alle tre parameter er vigtige, og derfor kan det betale sig at optimere udseendet af billederne på webshoppen.

Krav til annoncøren
Der er også krav til at den landing page, en annonce linker til, skal vise det annoncerede produkt og at det skal være nemt at købe produktet. Der er tekniske specifikationer, der skal overholdes i produktfeedet og brugeroplevelsen skal prioriteres. Der er undtagelser for hvad man må annoncere på shoppingfeedet- f.eks. er der restriktioner i forhold til annoncering af alkohol, medicinal og andre brancher.

Prissammenligning
I slutningen af 2017 er det blevet muligt for prissammenligningstjenester, at annoncere via Google Shopping på lige vilkår som webshops. Det skærper konkurrencen, og stiller flere krav til annoncørerne. Shopping annoncer fra en prissammenligningstjeneste markeres med tjenestens navn i stedet for Googles navn.

Brandejer med online forhandlere
En brandejer, der også sælger via online forhandlere, vil ofte opleve, at forhandlerne sælger produktet via Shopping. Selvom man gerne vil undgå at være i direkte konkurrence med sine forhandlere, kan det være en god idé at anvende Google Shopping også som brandejer. Som brandejer har man fordelen ved at have det stærkeste website i forhold til det efterspurgte produkt, og det kan være en stor fordel for hvor, målgruppen vælger at gøre sine køb.

Skal vi tale videre?

Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.

Vores kunder

Et lille udsnit af de kunder vi hjælper med Google Shopping