Søgemaskineoptimering

Indholdsoptimering

Indholdsoptimering arbejder ud fra begrebet ‘Content is king’. Det er på ingen måder et nyt begreb, men er man en af dem, der arbejder dybdegående med SEO, er det stadig et af de vigtigste begreber at arbejde efter. For relevant indhold er et af de vigtigste parametre for at opnå gode SEO-resultater.

Præmisserne for godt SEO-indhold ændrer sig hele tiden. Søgemaskinernes algoritmer udvikler sig konstant og bliver hele bedre til at aflæse brugernes adfærd og behov. Derfor er det en dårlig ide at producere indhold af lav kvalitet og så ellers krydse fingre. Crawleren fanger den manglende kvalitet og ranker derudfra. Indholdet skal have et menneskeligt touch – for det er mennesker, man henvender sig til med sit indhold, og modtagerne skal have en god brugeroplevelse.

Hvorfor er indholdsstrukturen vigtig?

Det er vigtigt at optimere indhold på et website, men strukturen af indholdet er også ret afgørende. Både for at sikre en god brugeroplevelse, men også for synlighed og placeringer i søgemaskinerne. Er der f.eks. artikler, blogindlæg eller inspirationsmateriale, der omhandler samme emne, kan disse sider hurtigt komme til at konkurrere mod hinanden i søgeresultaterne, og det er på ingen måde optimalt. De forskellige landingssider bør i stedet arbejde for hinanden og løfte den mest relevante side op i de organiske placeringer. Her kan man arbejde med f.eks. at henvise til andre relevante sider, som brugeren måske også har interesse i.

Hvad er indholdsoptimering?

  • Ved at optimere indholdet på en hjemmeside med relevante søgeord, stiger den i de organiske søgeresultater.
  • Kunderne får en god brugeroplevelse med indhold, der er relevant i forhold til deres søgninger.
  • Med optimeret indhold har man indflydelse på, hvilke landingssider der er stærkest i søgemaskinerne.

Indholdsoptimering handler om at skabe og optimere indhold, som virksomhedens målgrupper kan identificere sig med. Det giver dem en mulighed for at engagere sig i indholdet og ikke mindst dele med andre brugere. Det er denne type indhold, der er med til at booste en hjemmesides eksponering på de organiske søgeresultater. Ligeledes genererer kvalitetsindhold, der giver brugerne værdi, mere trafik til et website.

Optimeret indhold bidrager til bedre konvertering

Indholdet på en hjemmeside har stor betydning for mængden af trafik, der tilgår websitet, da det optimerede indhold giver en bedre placering i søgemaskinerne. Udover flere besøgende har indholdet også indflydelse på, hvor længe brugerne bliver på siden, og om de i sidste ende foretager en ønsket handling – f.eks. køb i webshop eller tilmelding til nyhedsbrev etc. Selvom man kan drive potentielle kunder via SEO eller Google Ads, så handler det i høj grad om at få dem til at blive på websitet og give dem det indhold de leder efter. Det gør du ved at producere indhold, der stemmer overens med de termer og fraser, der søges efter.

Hvorfor optimere indhold? Vejen til fremragende resultater på Google

Når der er styr på den tekniske analyse, og man ved, hvilke ord og termer målgrupperne søger efter, kommer opgaven med at formulere og producere indholdet. Det kan være lidt af en opgave at skrive tekster. De skal både være kreative, brand-relaterede og som have alle de vigtige SEO-termer i både overskrifter og brødtekst.

Hos Kvantum optimerer vi indhold for vores kunder ud fra deres behov og brand. Vi hjælper gerne med at levere færdige tekster, der er klar til komme online med det samme. Derudover kan vi bistå med research og søgeordsanalyser, så der er en klar sidestruktur at arbejde ud fra. Dermed ligger den kreative og brand-relaterede tekstforfatning stadig hos kunden. Ønsker du, vi skal hjælpe dig med at optimere indhold til din hjemmeside, så kontakt os, så vi kan finde den rigtige løsning til dig.

Skal vi tale videre?

Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.