Søgemaskineoptimering

Teknisk analyse

Når man arbejder med SEO, er der mange parameter, der skal tages højde for og implementeres i såvel det analytiske som det eksekverende arbejde. Teknisk SEO er et af disse overordnede områder, som har betydning for, hvor synligt et website er på de organiske søgeresultater.

Det tekniske fundament på et website er det afgørende for om et website overhovedet bliver læst og indekseret korrekt af Google. Selvom man laver meget relevant og gennemarbejdet indhold og har en god linkprofil, vil det ikke have nogen påvirkning på, hvordan websitet rangerer i Googles søgeresultater, hvis det tekniske fundament ikke fungerer – helt eller delvist.

For at sikre sig, at de tekniske aspekter ved et website fungerer og er udført så optimalt som muligt, anbefaler vi at få gennemført en SEO teknisk analyse, der viser de fejl og mangler, som bør udbedres rent teknisk på websitet. En teknisk analyse udføres på baggrund af søgemaskinernes best practise og er sammen med en søgeordsanalyse et grundlæggende værktøj til det videre SEO-arbejde.

Det indeholder en SEO-teknisk analyse

Får man lavet en SEO-teknisk analyse hos Kvantum, får man en komplet oversigt over de tekniske aspekter ved websitet, der skal optimeres med udgangspunkt i Googles og øvrige søgemaskiners best practise i forhold til SEO.

Kvantums SEO-tekniske analyse gennemgår 220 punkter omkring websitets platform. Analysen udarbejdes via Searchmetrics, Screaming Frog, Search Console, forskellige page speed test og øvrige værktøjer, som er relevante for det enkelte website. Den tekniske analyse er 100 % tilpasset den givne virksomhed, og analysen udmunder i konkrete og håndgribelige tiltag, der udelukkende er målrettet modtageren.

I analysen gennemgås websitet med udgangspunkt i følgende overordnede aspekter:

  • Design og indhold
  • Accessability og indexability
  • Platform og IA

Herunder inkluderes alt fra blandt andet websitets hastighed, sitemaps og struktur over on-page elementer til title, meta og struktureret data. Det eksakte indhold i vores analyser opdateres løbende i forhold til Googles best practise, erfarede SEO-learnings samt de muligheder de forskellige SEO-tools giver os. Derudover tager vi naturligvis altid udgangspunkt i virksomhedens ønsker og behov, og derfor begynder vores analyser altid med en uddybende snak med virksomheden for at sikre, at analysen udover SEO best practise også tager højde for de muligheder og eventuelle begrænsninger som virksomheden oplever.

Når analysen er udført, er man klar til at foretage sine tekniske SEO-optimeringer. Herefter vil det ofte være hensigtsmæssigt at opdatere den tekniske analyse ved behov – ofte en gang i kvartalet. Det vil her blive vurderet, om en fuld analyse er nødvendig, eller om det er tilstrækkeligt at se på specifikke dele inden for de tekniske SEO-parametre.

Fordele ved en SEO-teknisk analyse

  • En teknisk SEO-analyse resulterer i en prioriteret oversigt over samtlige tekniske fejl og mangler på websitet, som skal udbedres for at sikre optimal rangering på søgemaskinerne.
  • Der gives en oversigt over, hvilke ressourcer, der kan løse hvilke opgaver både internt i virksomheden og eksternt (f.eks. IT-, web- eller SEO-bureau).
  • Sikring af, at det tekniske fundament af websitet fungerer, så websitet kan blive indekseret korrekt på Google og øvrige relevante søgemaskiner.
  • En SEO-teknisk analyse er det perfekte udgangspunkt for det videre tekniske SEO-arbejde.

Skal vi tale videre?

Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.