At være til stede online er ikke nok: Vigtigheden af Content i en stærkt konkurrencepræget (online)verden

I en tid hvor online annoncering bliver stadig dyrere, og det bliver sværere for brands at trænge igennem støjen og nå ud til forbrugerne, er det afgørende at tænke i nye baner. Traditionelle metoder er ikke længere tilstrækkelige i en verden, hvor platforme som Temu dominerer landskabet og forbrugernes opmærksomhed.

E-handlerne skal ikke bare være et sted, hvor man køber produkter. De skal være destinationer i sig selv. 

Tidligere handlede succesen for danske e-handlere om at mestre den digitale kunderejse, og at ramme forbrugerne med digital annoncering – vi har i de sidste 5-6 år ikke talt om andet end brugerrejser, og vigtigheden af dem. Intet nyt under solen her – det er stadig vigtigt, lad mig lige slå det fast! 

Men i dag er succes ikke kun defineret af slutkunderne alene. For at opretholde relevans som e-handler skal man også gøre en forskel for de brands, man sælger i sin webshop. Forleden læste jeg, at det i dag tager mellem 7 og 9 medier for at kunne få sit budskab ind hos en given kunde. Det er mange, og tæller man medier, så er relevant indhold, altså der, hvor du skal sætte ind. Det er ikke tilbuddet, det er ikke din størrelse – det er værdien af dit indhold!

Det handler ikke længere kun om at konkurrere på pris. For eksempel, hvorfor skulle forbrugerne købe en ny cykel fra en dansk e-handler, når de kan finde den billigere et andet sted – lad os sige i Holland, Vietnam eller i Kina (you know who i’m thinking about, right)? 

Svaret er, at hvis ikke e-handler forstår at bidrage til de store brands og til kundernes oplevelse, vil de miste deres berettigelse.

Det kræver en svær, men nødvendig, manøvre. E-handlerne skal ikke bare være et sted, hvor man køber produkter. De skal være destinationer i sig selv. De skal kunne inspirere og skabe en digital oplevelse, der matcher den fysiske butiksoplevelse pba. af data.

Det kræver samarbejde med leverandørerne for at skabe et univers, der går ud over blot produktbilleder og priser. Der skal være vejledning, gode råd og relevant indhold, der engagerer og informerer forbrugerne.

Dette bliver kun vigtigere i lyset af platforme som Temu, der hurtigt vinder terræn ved at tilbyde en bred vifte af produkter til forbrugerne. Etablerede forhandlere skal skabe et større publikum på deres egne websites og samtidig være tro over for deres kerneaudience.

For eksempel har Løbeshop.dk valgt en utraditionel tilgang ved at investere i omfattende outdoor-annoncering og traditionelle medier. Men det, der virkelig skiller dem ud, er deres stærke contentunivers. Ved at tilbyde relevant og engagerende indhold, såsom deres populære artikel om hælsporer, formår de at skabe værdi for deres kunder og adskille sig fra konkurrencen. Så som ivrog løber, så bliver løberen.dk min foretrukne kampplads, når der skal researches nye løbesko, til de kommende forårs og sommer ture i skoven. 

Derfor: Det handler ikke længere kun om at være til stede online. Det handler om at være rigtigt til stede online, både som brand og som e-handler, der bidrager til forbrugernes oplevelse og behov. Det er nøglen til succes i en stadigt mere konkurrencepræget verden.

 

Content must be the king, in the war of the algorithms. 

 

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan dit brand stiller sig online i den tid, vi ser ind i nu? Så tag fat i:

Esben Amtorp, Client Service Director

Mail: ea@kvantum.com

Mobil: 31407756

Carsten Milek Pahlke, COO

Mail: cmp@kvantum.com

Mobil: 71713040

Martin Jagd Graeser, CEO 

Mail: martin@kvantum.com

Mobil: 53771554

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53771554
LinkedIn

At være til stede online er ikke nok: Vigtigheden af Content i en stærkt konkurrencepræget (online)verden