Direct-to-Consumer er den nye digitale strategi for producenter

Af Martin Jagd Graeser, CEO & Founder, Kvantum Copenhagen, og forfatter til bogen Transparens & Kontroltab.

Vores CEO, Martin Jagd Graeser, har igen i år bidraget med en artikel til magasinet Retail Mega Mag der udgives af PEJ Gruppen. Artiklen handler om direct to consumer og hvordan online har været med til at drive denne strategiske tilgang til endnu en salgskanal. 

Gå den mest direkte vej til markedet. Den fremgangsmåde benytter stadig flere producenter sig af i ind- og udland, fordi den giver gevinst på en række parametre, herunder brandværdi, time to market og digital innovation. Men den kræver forberedelse og omstillingsparathed.

“Cut out the middle man.” Denne kommercielle grundsætning har eksisteret i århundreder, og idéen er stadig yderst relevant i dag med D2C, Direct-to-Consumer, hvor stadig flere producenter vælger at sælge direkte til forbrugerne fra egen hjemmeside. F.eks. virksomheder som Shaping New Tomorrow, Barrons, Tailormade, Labfresh og Son of a Tailor. Dansk Erhverv fortæller, at i USA steg det digitale D2C-salg med 45% i 2020 og udgjorde 14% af den totale e-handelsomsætning. Ifølge eMarketer vil D2C nå en omsætning på knap 175 milliarder dollar i 2023. I en britisk undersøgelse fortæller hele 47% af brand CMOs, at de i dag sælger mere D2C end nogensinde før, skriver Retail Times.

Forbrugerne er med på bølgen. En e-handelsanalyse fra Dansk Erhverv viser, at 40% af forbrugerne vurderer, de får den bedste og mest detaljerede information direkte fra producenten.

 

Direct-to-Consumer er den nye digitale strategi for producenter

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan dit brand stiller sig online i den tid, vi ser ind i nu? Så tag fat i:

Esben Amtorp, Chief Strategy & Commercial Officer

Mail: ea@kvantum.com

Mobil: 31407756

Carsten Milek Pahlke, COO

Mail: cmp@kvantum.com

Mobil: 71713040

Martin Jagd Graeser, CEO 

Mail: martin@kvantum.com

Mobil: 53771554