Google Ads

Remarketing

Google remarketing, også kaldet retargeting, hjælper dig med at nå ud til personer, som tidligere har besøgt din hjemmeside. Dem der besøger websitet kan opsamles på remarketinglister, som defineres af en specifik adfærd, som er relevant for jer. Det kan f.eks. være at man er interesseret i at samle de brugere, som har købt et produkt på et bestemt tidspunkt, eller dem der har lagt noget i kurven uden at gennemføre et køb – eller måske alle dem der har set en video uden at tage yderligere kontakt. Bruges remarketinglisterne til annoncering, vil man kunne målrette specifikke annoncer, så chancen for at brugerne foretager den ønskede handling forøges.

Hvad er remarketinglister?

Remarketinglister kan formes ud fra en lang række regelsæt alt efter hvad formål der ligger bag. Det kan være noget så simpelt som at drive tidligere besøgende tilbage på hjemmesiden, eller en mere kompliceret opsætning, hvor man indsamler brugere, som har besøgt hjemmesiden inden for de sidste 14 dage uden at foretage en ønsket handling på hjemmesiden, som f.eks. et køb. Det viser sig, at 88% af danskerne undersøger en vare på nettet, før de foretager et online køb. 9% vender tilbage til en online butik på baggrund af nyhedsbreve, og det kan også kan bruges i henhold til remarketing. Begge tendenser understreger vigtigheden i at være til stede på det rigtige tidspunkt og opfordre brugerne til at vende tilbage. Mulighederne er mange, og netop dette gør, at remarketing er et utroligt effektivt værktøj uanset om du vil fremme salgsaktiviteter, øge antallet af registreringer eller blot skabe opmærksomhed om et givent produkt.

Fordele ved Google remarketing

  • Adgang til tidligere besøgende
  • Nå ud til personer, som tidligere har besøgt din hjemmeside eller interageret med dit indhold, og vis annoncer til dem, når de er mest købsparate.

Nå hurtigt ud

Ved at anvende Google remarketing kan du hurtigt og nemt nå ud med særlige tilbud, som har relevans for bestemte målgrupper.
Skræddersyede lister: Remarketinglister kan oprettes med forskellige krav til målgruppen, og kan dermed bruges i specifikke tilfælde. Saml f.eks. brugere, som har lagt en vare i kurven, men som ikke har fuldført købet, og få dem til at fuldføre købet senere hen.

Rækkevidde

Gennem netværk som f.eks. Google Display har du mulighed for at nå brugere på flere millioner hjemmesider og på tværs af enheder.
Lær dine kunder bedre at kende: Ved at anvende specifikke budskaber og tilbud over for forskellige målgrupper, lærer du hurtigt dine kunder bedre at kende, fordi det er nemt at se hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Remarketing baseret på kundelister

Råder du over dine kunders e-mailadresser, kan du samle disse på en remarketingliste og eksponere kunderne for annoncer, når de er logget ind på Google. Herved kan du hurtigt og nemt nå ud med relevante og skræddersyede budskaber/tilbud.

Ekskluder brugere

På samme måde, som du kan opsamle og målrette din annoncering mod bestemte målgrupper, har du også mulighed for at frasortere bestemte målgrupper. Har en kunde f.eks. foretaget et køb inden for de sidste 7 dage, kan du oprette en remarketingliste og ekskludere denne type brugere. Har din hjemmeside en login-funktion, som eksisterende kunder anvender, vil det også være ideelt at oprette en negativ remarketingliste for brugere, som har logget ind på side, så der ikke spildes unødvendige annonceringskroner på eksisterende kunder.

Remarketing kan bruges på de fleste digitale platforme, men kravene samt mulighederne varierer alt efter platform.

Google Remarketing

Remarketing kan bruges på Google igennem både Search– og Displaynetværket samt Googles partnersider og på YouTube. Disse netværk har forskellige krav og fordele. Remarketinglisterne kan bruges på tværs af de forskellige netværk, så du f.eks. kan målrette dine bannerannoncer mod brugere, som tidligere har besøgt din YouTube kanal.

Remarketinglister til søgeannoncer på Google

Remarketinglister til søgeannoncer, også kaldet RLSA (remarketing list for search ads), er en funktion, der giver dig mulighed for at nå brugere, der tidligere har besøgt din hjemmeside, når de søger gennem Googles søgemaskine. Dette kan være via søgeord relateret til dit brand eller dine produkter, men det kan også være bredere og mere generiske søgeord. Dette giver dig mulighed for at skræddersy dine annoncer og din budstrategi alt efter målgruppe.

For at bruge RLSA skal du have indsamlet 1.000 cookies inden for 30 dage, og den maksimale varighed på disse remarketinglister er 540 dage.

Remarketing på Displaynetværket

Google remarketing på Displaynetværket giver dig mulighed for at ramme bestemte målgrupper med tekst-, video- eller billedannoncer på hjemmesider, som er en del af Googles displaynetværk. Der findes millioner af hjemmesider, som er en del af netværket, så mulighederne er mange og du kan nå bredt ud.

Remarketinglister målrettet Google Displaynetværket kræver mindst 100 indsamlede cookies inden for 30 dage, og den maksimale varighed på denne type liste er ligeledes 540 dage.

Dynamisk remarketing

Ved at anvende annoncering på Displaynetværket, kan du gå skridtet videre og anvende dynamisk remarketing. Dynamisk remarketing giver dig mulighed for at vise tidligere besøgende annoncer, som indeholder de produkter eller tjenester, som den besøgende har set på hjemmesiden under sit besøg. Fordelen herved er, at enhver annonce er skræddersyet til den enkelte bruger og hjælper med at drive dem tilbage på hjemmesiden. Google forudser, hvilket annoncelayout, der vil være mest effektivt ud fra hvem modtageren er og hvilken platform samt hjemmeside, som annoncen vises på.

Ulempen ved denne type annoncering er, at du ikke selv styrer budprisen, da Google varetager budprisen ud fra deres udvidede CPC-strategi (cost-per-click) samt konverteringsoptimering, der udregnes ud fra den enkelte bruger.

For at anvende dynamisk remarketing kræver det, at et feed oprettes med alle produkter og tjenester samt oplysninger om hver enkelt vare/tjeneste med pris, billede osv.

Remarketing på sociale medier

Remarketing på LinkedIn
På LinkedIn er det ligeledes muligt at oprette remarketingkampagner, men her kaldes det blot for ”Matched Audiences”. Du kan bl.a. oprette lister ud fra trafik til dit website, trafik til bestemte LinkedIn grupper, eller du kan uploade lister med emails på kontaktpersoner, som du måske har liggende internt i din virksomhed.

For at anvende remarketing på LinkedIn, skal du have implementeret LinkedIn’s Insight Tag på din hjemmeside.

Remarketing på Facebook
Remarketing på Facebook er et yderst effektivt, og kan være med til at øge antallet af konverteringer og forbedre din ROI/ROAS betydeligt. Mulighederne er mange, og din målgruppe kan skræddersys ud fra en lang række forskellige kriterier på samme måde som på Google, Youtube og LinkedIn. Du kan f.eks. indsamle brugere, som har interageret med dit indhold i form af likes, kommentarer eller delinger, eller du kan oprette lister med brugere, som har lagt varer i kurven på din hjemmeside uden at fuldføre købet.

Remarketing på YouTube
Remarketing til videokampagner på YouTube fungerer på samme måde som ved remarketing på search- og Displaynetværket. Her har du også mulighed for at skræddersy dine remarketinglister ud fra en lang række kriterier, som f.eks. brugere der har besøgt din kanal, set 50% af en given video eller en remarketingliste med subscribers.

Remarketinglisterne fra YouTube kan bruges på tværs af de andre Google kanaler. Husk dog på, at enkelte YouTube-lister ikke kan bruges til bestemte kampagnetyper. Remarketinglister, der indsamler personer som har set en af dine video, eller personer som har set en video som videoannonce, kan ikke bruges til Søgenetværks- og Shopping-kampagner.

Din remarketingliste på YouTube skal have opsamlet interaktioner fra mindst 100 seere, før du kan bruge listen til dine kampagner og annoncer.

Skal vi tale videre?

Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.