Sociale medier

Instagram annoncering

Med Instagram annoncering kan du nå ud med et visuelt udtryk. På det sociale medie Instagram kan brugerne nemlig gå på opdagelse i visuelt indhold og dele billeder og videoer med hinanden. Instagram er et meget populært medie med over 1 million danske brugerprofiler, og er dermed et relevant annonceringsmedie for mange af de virksomheder, der gerne vil kommunikere med sin målgruppe via visuelt indhold. Annoncerer man på Instagram kan man nå ud til både eksisterende og nye kunder på baggrund af interesser og adfærd.

Skil dig ud

Instagram er et medie, hvor brugerne vil blive inspireret af billeder og videoer. Derfor er det afgørende, at virksomhederne fokuserer på at lave annoncer med et visuelt indhold, der er tro mod virksomheden og virksomhedens værdier, men som stadig skiller sig ud og er relevant for målgruppen. Det er vigtigt, at det visuelle indhold er interessevækkende og i høj kvalitet, så det skiller sig ud fra andre opslag og annoncer på Instagram. Det er desuden vigtigt, at man laver annoncer, hvor budskabet er tydeligt i det visuelle indhold og ligeledes i annonceteksterne, så målgruppen finder det relevant.

Fordele ved Instagram annoncering

  • Nemt at kommunikere visuelt indhold til målgruppen
  • Et anderledes format end traditionelle annoncer giver nye muligheder
  • Højt engagementsniveau fra brugerne
  • Målgrupper kan defineres ret præcist og man kan lave retargeting
  • Nem og gennemskuelig annonceplanlægning og budgetstyring

Hvordan opretter man annoncekampagner?

Instagram er ejet af Facebook, og man opretter sine kampagner og annoncer til Instagram i Facebooks Power Editor, hvor man også laver Facebook annoncer. Det er ikke et krav, at man har en Instagram konto for at lave annoncer, men det kan være en god idé at have en, og bruge kontoen til også at lave relevant organisk content til målgruppen. For at kunne lave annoncerne skal man dog have en Facebook annoncekonto.

Man kan enten oprette annoncer, der kun er synlige på Instagram, eller man kan vælge at aktivere de samme annoncer på Instagram, som man har på Facebook.

Ønsker man at have de samme annoncer, altså de samme budskaber og målgrupper, på Instagram og Facebook skal man bare tilføje Instagram i placeringsindstillingerne i kampagnen. Fordelen ved at gøre dette er, at det er hurtigt at lave annonceringen, da man kun skal lave kampagneindstillinger, budskaber og målgruppe én gang. Derudover kan man efterfølgende bedre direkte måle og sammenligne annoncernes effekt på de to medier. En anden fordel er, at man kan redigere og optimere annoncerne på tværs af de forskellige platforme, og igen spare tid.

Ønsker man at lave en Instagram annonce, der ikke skal være aktiv på Facebook, skal man fastsætte målsætning med kampagnen, definere målgruppen, lave indholdet (tekst, billede og/eller video) og vælge formatet på annoncen og naturligvis vælge Instagram i placeringsindstillingerne.

Når man opretter annonceringskampagner, er det vigtigt at have en målsætning med, hvad man gerne vil opnå med kampagnen. Har man lavet en målsætning fra starten, kan man løbende vurdere, hvor effektive annoncerne er, og foretage justeringer i enten budskaber, budpriser, målgruppe eller budget i forhold til hvor tæt man er på sin målsætning.

Man specificerer en målgruppe til hver enkelt annoncegruppe, hvilket man kan gøre ud fra f.eks. køn, alder, geografisk placering og interesser. Da Instagram fokuserer på deling af billeder og videoer, og mange anvender mediet til at finde inspiration og til at gå på opdagelse, kan det være fordelagtigt at overveje, hvilke interesser målgruppen har. Derudover kan man segmentere ved hjælp af retargeting og e-mail databaser. Når man har defineret målgruppen til annoncerne, skal man overveje, hvilket indhold de finder relevant. De videoer eller billeder man vælger skal være nøje udvalgte, så man sikrer, at de matcher målgruppens interesser og at målgruppen finder annoncen relevant.

Det er gratis at oprette en virksomhedsprofil på Instagram, og det er også gratis at oprette en annoncekonto. Det er først nødvendigt at tildele aktiviteterne et budget, når man begynder at oprette annoncer. Når man opretter Instagram annoncer, kan man vælge at definere det budget, man maksimalt vil bruge per dag, eller et budget, der skal dække hele den planlagte kampagneperiode. Alt efter hvilke resultater annoncerne skaber, kan man løbende justere annonceplanlægningen og budgettet for at optimere resultaterne af kampagnen.

Forskellige formater

Annoncer, kan som almindelige Instagram-opslag, vises i tre forskellige formater:

  • Billedannonce: Enten vises billedet som en kvadrat eller i liggende eller stående format.
  • Videoannonce: Man har mulighed for at vise en kort video som en annonce på Instagram. Ligesom med billedannoncer kan man vælge om formatet på videoen skal være kvadratisk, liggende eller stående.
  • Karrusel: Ved karruselannoncer kan man tilføje flere billeder i én annonce. Dem der ser annoncen kan således bladre igennem forskellige billeder, og dermed kan man kommunikere flere visuelle indtryk på én gang.

Til alle formater kan man skrive en annoncetekst, der vises under billedet, videoen eller karrusellen. Man kan også vælge at lave annoncer gennem Instagrams historie-funktion. Her kan man lave en videoannonce, der vises mellem brugernes Instagram-historier.

Det er muligt at tilføje en klikbar handlingsknap til Instagram annoncerne, hvilket oftest vil øge interaktionen fra brugerne, og dermed være med til at øge virksomhedens konverteringer. Handlingsknapperne kan f.eks. linke brugerne videre til et website eller en app installationsside. Har man tilføjet en handlingsknap vil annoncen se anderledes ud end ved almindelige Instagram opslag, som man ikke kan klikke på. Desuden vil der stå sponsoreret i højre hjørne af annoncen.

Optimering af Instagram annoncering

Ligesom med alle andre marketingaktiviteter, bør man altid måle de resultater, som Instagram annoncering giver. Jo mere man ved om målgruppen og dennes handlinger og adfærd, jo mere kan man forbedre sin annoncer – og jo flere salg og konverteringer kan man skabe på baggrund af Instagram annoncerne. Det er meget brugbart at undersøge, om man er nået ud til den ønskede målgruppe ved at sammenligne de personer, der har interageret med annoncerne, med den målgruppe, man har målrettet annoncer til.

Det vigtigste er naturligvis at måle resultaterne på baggrund af de målsætninger, man har sat for kampagnen. Er målsætningen at skabe interesse, likes, delinger, klik eller salg? Det hele kan måles, og formår man at foretage de rette justeringer i kampagnen, vil man kunne skabe gode resultater.

Skal vi tale videre?

Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.