Sociale medier

Facebook annoncering

Facebook annoncering har aldrig været større! Facebook, Instagram, LinkedIn og Snapchat er nemlig de mest benyttede sociale medier i Danmark. 77% af danskerne har en aktiv Facebook profil, og Facebook er dermed det mest populære sociale medie (kilde: Danmarks Statistik, 2019).

Danskernes foretrukne sociale medie

Med tæt på 3,5 mio. danske brugere er Facebook et relevant medie for langt de fleste virksomheder. Facebook har rigtig gode segmenteringsmuligheder, og virksomheder, der benytter Facebook som en del af sine markedsføringsaktiviteter kan nå ud til både tidligere, eksisterende og potentielt nye kunder og skabe synlige resultater. Men for at opnå den maksimale succes, bør man gå strategisk til værks.

Facebook narkedsføring indeholder både organisk og paid content. Hos Kvantum kan vi hjælpe dig med at sætte Facebook annoncerne op, samt optimere brugen, så du kan nå endnu flere potentielle kunder.

Fordele ved Facebook annoncering

  • Med en høj brugerskare, vil det være de færreste virksomheder, hvis målgruppe ikke findes på Facebook.
  • Mulighed for at målrette kampagner og annoncer til målgrupper, man selv vælger.
  • Fuld kontrol over annonceplanlægning og budget.
  • Annoncernes effektivitet kan måles – både direkte og indirekte.
  • Mulighed for at lave retargeting og anvende e-mail databaser i segmenteringen.

Annoncering på Facebook

Med Facebooks annonceringsværktøjer kan man oprette, redigere og poste flere annoncer på én gang og desuden holde overblik over sine aktive og tidligere kampagner.

Når man annoncerer på Facebook, kan man ret præcist definere modtagerne af annoncerne – enten ud fra Facebooks egne segmenteringskriterier, f.eks. alder, køn, interesser og geografisk placering, eller ved hjælp af retargeting og e-maildatabaser. Udover at placere sine annoncer på Facebook, kan man via Facebooks annonceringsværktøj, vælge også at vise annoncerne på Instagram.

Facebook har mange forskellige annonceformater alt efter hvilket indhold og budskab, man ønsker at kommunikere. Annoncer kan f.eks. udover tekst indeholde billeder eller videoer, og ofte vil man opleve et højere engagement fra brugerne, når man inkluderer visuelle elementer i sine annoncer.

Kombinationen mellem målgruppe og annonceformat kan øge brugernes oplevede relevans, og det vil oftest have positiv indvirkning på de resultater, kampagnerne på Facebook kan skabe.

Det koster ikke noget at oprette en virksomhedsprofil eller annoncekonto på Facebook. Det er først, når man publicerer sine annoncer eller man vælger at booste et opslag, man har lavet på sin Facebook side, at man skal tildele sine aktiviteter et budget.

Når man opretter sine kampagner, tilføjer man det budget, man ønsker at bruge på sine annoncer – enten på dagsniveau eller med en angivelse af det samlede budget, der er til rådighed i hele kampagneperioden. Hvis man oplever bedre eller dårligere resultater end man forventede, kan man løbende justere budgettet og sin annonceplanlægning, hvilket er en stor fordel ved Facebook annoncering.

Boost af Facebook opslag

Når man opretter et opslag på sin Facebook virksomhedsside, kan man vælge at booste posten og derved nå ud til en større målgruppe. Den eneste forskel for brugerne er, at der øverst i opslaget vil stå “sponsoreret”.

Facebooks algoritme betyder, at kun en lille andel af de følgere man har på sin Facebook side rent faktisk ser de opslag, virksomheden laver. Derfor bør virksomhederne overveje, hvilke posts, der skal promoveres og dermed tilføjes et budget, og hvilke posts, som man tror på kan opnå nok synlighed alene på organisk (gratis) rækkevidde.

Ligesom med de traditionelle Facebook annoncer – altså dem som ikke fremgår som en post på virksomhedens Facebook side – kan man selv definere sin målgruppen, og vælge hvem der skal se annoncen. Booster man et opslag på Facebook, kan man nå ud til både nuværende og potentielle nye kunder. Man kan tilføje handlingsmuligheder til opslaget, der vil engagere målgruppen til at udføre en bestemt handling. Det kan f.eks. være at tilmelde sig et event, foretage et køb eller tilmelde sig et nyhedsbrev.

Fordelen ved at booste et opslag er, at virksomheden opnår højere synlighed på Facebook og når ud til en større del af sin målgruppe. Derved kan man øge mængden af likes, kommentarer og delinger af sine opslag, men man kan også øge mængden af trafik til websitet og styrke sit salg.

Optimering af Facebook annoncering

Man bør altid måle resultaterne og effektiviteten af sin Facebook annoncering. Jo mere man ved om engagementet på sine annoncer, jo bedre kan man optimere dem – og jo højere profit kan man skabe.

Bruger man Google Analytics og Tag Manager har man ofte de ideelle muligheder for at tracke sine resultater helt i dybden og kombinere engagementet på sine Facebook ads med de reelle resultater, der skabes, og tilmed sammenligne både over tid og med andre trafikkilder.

Det er en god idé at finde ud af, om man er nået ud til den rette målgruppe. Man kan blandt andet sammenligne hvem, der har interageret med annoncerne med den målgruppe man har målrettet sine annoncer til. For at finde ud af hvordan man bedst kommunikerer med sin målgruppe, kan man afprøve forskellige indstillinger og budskaber, og teste hvordan det påvirker resultaterne. Derudover kan man undersøge om der er specifikke mønstre, der viser sig i flere af ens annoncer.

Implementering af Pixels

Anvender man Facebooks pixel kan man tracke sine konverteringer, optimere sine kampagner i forhold til konverteringer f.eks. salg i en webshop eller kontakthenvendelser, lave remarketing og målrette sine annoncer ift. målgruppens tidligere adfærd på websitet.

Selvom man bruger Google Analytics til at måle sine konverteringer, kan Facebook pixel give værdifuld viden. Med Facebook pixel kan man nemlig se konverteringer på tværs af mobil, tablets og desktop.

Den samme pixel kan bruges til at optimere sine kampagner mod konverteringer. Således vil man kunne indstille sine annoncer til kun at blive vist til de personer, som er mere tilbøjelige til at foretage en ønsket konvertering på websitet. Ligeledes kan Facebooks pixel bruges til at lave sine segmenter – enten i forhold til de besøgende man har på sit website, eller til at målrette til andre Facebook brugere, som ligner målgruppen og derved skabe en ny kundeskare på baggrund af sin eksisterende kundegruppe.

Skal vi tale videre?

Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.

Vores kunder

Et lille udsnit af de kunder vi hjælper med Facebook