Linkbuilding – Anbefalinger fra andre sites
Linkbuilding er en vigtig faktor i SEO, da links er et væsentligt element, når det kommer til optimering af et website. Links giver Google en indikation af, om et website er relevant for brugerne, og med en sund linkprofil med stærke links, er der stor sandsynlighed for, at et website vil placere sig højt i Googles søgeresultater.
Linkbuilding links
Et link bliver anset som en anbefaling, og de fleste kan nikke genkendende til at have søgt efter eller fået en anbefaling. I vores hverdag lytter vi til anbefalinger og lader dem ofte have indflydelse på de valg, vi træffer. Det kan være, når vi skal på ferie, ud at spise eller købe nye fodboldstøvler til børnene, at vi søger inspiration, erfaringer og gode råd fra andre mennesker – ofte gennem sociale medier men i høj grad gennem søgninger på Google.
Derfor er links vigtige, hvis man vil opnå gode placeringer i Googles søgeresultater.
Når andre hjemmesider linker til din side, så giver de dig en anderkendelse om, at dit indhold er godt. Et link til dit website kan hjælpe dig med at være mere anbefalet og dermed ligge højere på søgemaskiner end andre hjemmesider.
Hvorfor anvende linkbuilding?
- Et eksternt link giver Google en indikation af, om siden er relevant for andre brugere.
- En sund linkprofil kan flytte en hjemmeside højere op i søgeresultaterne.
- Et link bliver anset som en anbefaling, og med de rette anbefalinger fra stærke domæner, vil det have en positiv indflydelse på en hjemmesides placeringer i organiske søgeresultater.
Et link bliver betragtet som en anbefaling
Får et website et eksternt link, bliver det betragtet som en anbefaling – og Google vil derfor vurdere, at netop det website og den landingsside kan være relevant for andre brugere, og derfor rykke en given landingsside højere op i søgeresultaterne.
For at et link kan blive betragtet som en troværdig anbefaling, skal det være et link af en bestemt kvalitet. Med en bestemt kvalitet mener vi, at linket kommer fra et stærkt domæne eller er en side, der selv har mange stærke links eller relevant og brugbart indhold. Så når man arbejder med linkbuilding, skal man tænke kvalitet frem for kvantitet og gå efter de links, der gør domænet og hjemmesiden stærkere.
Eksterne links
Et eksternt link er et link, der kommer udefra. Det kan være fra en leverandør, en samarbejdspartner, et medie, en interessent eller en privatperson. Fælles for dem alle er, at de sender en henvisning fra deres website/blog til dit website.
Links kan komme af sig selv, hvis man skaber relevant indhold, men det er sjældent, det er de rigtigt gode links, man stræber efter. Det betyder, at man selv skal skaffe stort set hvert et link, man ønsker. Det sker ofte på baggrund af indhold, billeder, videoer eller annoncer, man har udarbejdet.
På baggrund af indhold eller samarbejde kan man tage kontakt til relevante websites og høre om muligheden for et link. Det er en svær opgave, men kan være afgørende for dine placeringer i Google, hvis opgaven gribes rigtigt an. Der er i princippet ingen grænser for, hvor mange links man kan hente. Det er bare vigtigt at huske, at de bedste links kommer fra stærke domæner, og det er de links, man skal stræbe efter.
Interne links
Den interne linkstruktur er også vigtig. Den adfærd en bruger udviser på et website har betydning for placeringen i Google. Hvis en bruger opholder sig i længere tid på en landingsside eller klikker sig videre på samme website, sender brugeren et signal til Google om, at brugeren finder siden relevant.
Omvendt hvis brugeren bruger kort tid eller forlader siden med det samme, sender det et signal om, at brugeren er løbet ind i indhold, der ikke var relevant i forhold til den givne søgning. Hvis brugeren bouncer hurtigt væk fra et website, bliver siden anset som ikke relevant, og det kan betyde et fald for sidens synlighed på Googles resultatside.
Bliver brugeren på siden, er det strategisk en oplagt idé med intern linkbuilding, da en stærk landingsside, der er velbesøgt kan sende værdi videre til andre sider på websitet. Dit indhold på en landingsside kan derfor være med til at styrke de interne sider, som den linker til, da Google ser dem som yderst relevante. Det betyder ikke, at man kan linke mellem alle sider uden videre, men man gøre en landingsside mere relevant med et korrekt internt link.
Vi arbejder med interne links, så det giver mest mening for brugeren af hjemmesiden. Det er det klare slutmål, at brugerne har en god oplevelse først og fremmest.
Skal vi tale videre?
Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.