Undgå de useriøse bureauer – 6 ting du skal spørge dit bureau om i dag
Er der gået en Temu-lignede råddenskab i bureaubranchen qua hårde tider med lav sigtbarhed for både bureauer og virksomheder?
“Nøj, det er dårlig stil!” tænker du måske. Nok mest hvis du også er på bureausiden. Men inden du giver mig en på hatten i kommentarfeltet, så vil jeg gerne understrege pointen med det her opslag. For det er (sandsynligvis) også for din skyld, at jeg råber op.
Undskyld på branchens vegne
Tre gange på to uger, har jeg måtte undskylde på branchens vegne i et møde med en potentiel kunde. Flere har været næsten mopset på mig, inden vi talte sammen første gang – udelukkende fordi jeg er fra et bureau. Hvorfor? Fordi mange virksomheder bliver kimet ned, lovet guld og grønne skove og til næsten ingen penge. Der er gået en Temu-lignede råddenskab i bureaubranchen, som sandsynligvis skyldes det er trange tider. SMV’erne er pressede i en tid, hvor mange fejlagtigt troede krisen ikke længere kradsede. Men det gør den. Selv den stolte Jesper Kunde måtte forleden (d. 24. Maj.) melde ud i Medie Markedsføring, at:
“Der [ikke er] krise for tiden, men der er stadig tilbageholdenhed hos kunderne. Det er det svære lige nu, der er vi udfordret. Og det er ambivalent, for hvis man slår en avis op, står der, at det går godt. Det gør det måske også nogle steder, men vi kan ikke se det. Og det kan heller ikke rigtig ses i branchen endnu.”
Befriende ærligt, udtalt. Tak for det!. Det går naturligt ud over bureauerne, når kunderne kun handler tilbud eller kinesisk. Enten insources der, i virksomhederne, i panik eller man forsøger at finde en billigere bureaupartner – selvom det nuværende performer fantastisk.
Den kinesiske spiseseddel
Desperationen forplanter sig og er også årsagen til, at mange bureauer pludselig kan varetage “hele pakken” og går fra at være et udmærket Meta-eksekverende bureau til også at være ecom-strategiske og have styr på alt fra content til SEO-migreringer. Men efter 3 måneder med en all you can eat spiseseddel, der ville få en middelstor kinarestaurant til at blegne, er det Kejserens nye klæder. (Kære bureaukollega, du må godt gå Gordon Ramsay på hjemmesidens liste over kompetencer: Hellere 5 gode retter frem for 50 “f**king bad ones!”). Det bliver tydeligt at en retainer på 5.000 DKK ikke favner alt. Selvfølgelig gør den ikke det.
Et forsvar – ikke et angreb
Så læs det her opslag som et forsvar af de bureauer, der kalder en skovl for skovl og spade for en spade (I ved selv, hvem I er). De bureauer, der tør udfordre deres kunder og fortælle dem, at det kræver flid, blod, sved og tårer… OG en pose penge, at klare sig godt. At gærdet ofte bare er højt hele vejen rundt. At du skal forstå synergien og springe Meta-siloen i stumper og stykker. Så et godt råd herfra er, at du aldrig skal stole på en konsulent, der kun afrapporterer på ROAS, vil sælge dig 4 Facebook-opslag om måneden for en fast pris eller siger at server side er noget salgsgas. Og så spørg dem lige om:
1. Hvad er den vigtigste KPI?
2. Kører I med pakketilbud?
3. Er I mange seniorfolk?
4. Er I gode til at benytte AI?
5. Skal man benytte serverside eller er det lige meget?
6. Hvordan vil I arbejde med 1. partsdata?
Er du interesseret i at høre mere om, hvordan dit brand stiller sig online i den tid, vi ser ind i nu? Så tag fat i:
Esben Amtorp, Client Service Director
Mail: ea@kvantum.com
Mobil: 31407756
Carsten Milek Pahlke, COO
Mail: cmp@kvantum.com
Mobil: 71713040
Martin Jagd Graeser, CEO
Mail: martin@kvantum.com
Mobil: 53771554