Webanalyse

Google Tag Manager

Google Tag Manager fungerer som en container, der giver mulighed for nemt og overskueligt at implementere og administrere tags og scripts på et website eller i en app.

Google Tag Manager

Google Tag Manager

Når først Google Tag Manager koden er lagt på websitet eller appen, kan alle øvrige tags lægges på via Google Tag Manager, og det er smart og effektivt, fordi det sparer ressourcer hos IT-udviklerne og samtidig gør det muligt for flere personer at arbejde med tags og scripts uden at have backend adgang til websitet.

Virksomheden kan vælge hvem de vil give adgang til og på hvilket niveau. Det kan være smart at give sit bureau adgang til selv at lægge tags på, da arbejdsgange vil være hurtigere. Google Tag Manager vil være gavnligt for stort set alle virksomheder, der arbejder seriøst med sporing af website-trafik og konverteringer.

Hvorfor bruge Google Tag Manager

  • Google Tag Manager tager tracking til et højere niveau med mange flere muligheder.
  • Det er nemt at lægge tags og scripts på websitet.
  • Det er hurtigere at lave eventtracking og konverteringsmål end direkte gennem Google Analytics.
  • Virksomheden vil spare ressourcer hos interne eller eksterne udviklere.
  • Man kan customize indhold på et website ift. brugerens adfærd.
  • E-commerce tracking kan implementeres gennem Tag Manager, hvis det ikke kan lade sig gøre på den traditionelle måde.

Det kan man tracke gennem Google Tag Manager

Har man valgt at benytte Google Tag Manager, vil det oftest give mening, at samle alle sine tags her. Det vil gøre det mere overskueligt og mindske risikoen for at slette tags ved en fejl og samtidig gøre det nemmere at opdatere tags. Tag Manager er også meget fleksibel, så hvis du laver en ændring der ikke fungerer kan du altid gå tilbage til en version der gjorde.

Når man har installeret Tag Manager på sit website, åbnes der op for flere og mere strategiske muligheder for tracking.

Først og fremmest kan man lægge tags på sit website. Det betyder, at man for eksempel kan implementere Analytics, Facebook pixel, Google Ads sporingsscript – eller et hvilket som helst andet tredjeparts tag direkte på sitet uden at involvere en udvikler.

Man kan måle hvornår en hændelse skal ske. F.eks. hvornår er en målsætning opfyldt – når man har udfyldt en formular, når man har set en video, set specifikke sider eller når man har foretaget et køb i en webshop.
Med Google Tag Manager kan man opsætte triggers, der bestemmer hvornår et tag affyres. Det betyder, at man kan opsætte ret intelligente retargeting audiences ud fra den adfærd som brugerne på websitet udviser.
Tags kan også styre hvilket indhold, den enkelte bruger ser. F.eks. kan man styre, hvorvidt en bruger skal have en pop-up box med en rabatkode specielt udvalgt til dem, eller om det specifikke tekstindhold på en side skal være på en anden måde for en type brugere end hvad websitet som udgangspunkt viser.

Google Tag Manager og e-commerce

Tag Manager er især ideelt til eCommerce forretninger, fordi systemet tillader, at man arbejder agilt og fleksibelt med både indhold og tracking. På denne måde kan man løbende justerer på forskellige mikrokonverteringer og på denne måde opkvalificere sin trafik. Samtidig giver Tag Manager mulighed for at bruge mange af de funktioner som et e-commerce website i forvejen gør brug af, eksempelvis en klassisk login-cookie til at tilpasse brugeroplevelsen.
I mange henseender kan Tag Manager implementeringer bruges som en form for eksperiment, og hvis eksperimentet giver mening kan det efterfølgende implementeres af en udvikler. På denne måde implementerer og udvikler man kun ting, man ved vil have en positiv effekt på forretningen.

Der er mange, der benytter Google Optimize gennem Tag Manager, hvilket er en oplagt måde at eksperimentere med sin hjemmeside på.

Hvis du vil vide mere om Google Tag Manager og hvorfor det kan være en god idé for din virksomhed, skal du kontakte os.

Skal vi tale videre?

Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.