Webanalyse

Google Analytics

Google Analytics er et af de bedste værktøjer, når det kommer til analyse og tracking af data. Googles trackingsystem giver virksomheder mulighed for at få dybdegående indsigter og udarbejde dybdegående analyser af de besøgende på deres websites. Det giver virksomhederne en unik mulighed for at forme virksomhedsstrategien efter deres brugere og brugernes adfærd.

Google Analytics

Google Analytics

Websitet er ofte virksomhedens digitale ansigt, og med en konstant fremgang i den tid som både B2B og B2C kunder er online og i høj grad via mobiltelefon, er det nødvendigt for virksomheder at kende deres målgruppers adfærd på websitet for at kunne maksimere sin forretning.

Jo bedre indsigt en virksomhed har i, hvordan deres målgruppe og kunder anvender websitet, jo bedre brugeroplevelser kan man give – og jo bedre resultater kan man skabe via digitale kanaler.

Google Analytics kan samle den data, man har brug for, for at kunne forstå sine kunders adfærd på websitet. Så snart Analytics-koden er implementeret korrekt på websitet, får man målinger på de mest basale KPI’er såsom antal besøg, trafikkilder, tid brugt på siden, hvilke sider brugerne besøger etc. Ønsker man yderligere indsigter, kan man arbejde med opsætningen, så man også ser konverteringer, salg, omsætning, brugermønstre etc. på et meget mere detaljeret og brugbart niveau.

Forstår man adfærden på websitet, får man indsigt i om strukturen er optimal ift. de målsætninger, der er med websitet – det kan f.eks. være salg, leadopsamling, videndeling etc. For at kunne måle på om man når de ønskede målsætningerne digitalt, er man nødt til at kende brugernes adfærd i detaljer. Det er f.eks. relevant, hvor længe de er på hjemmesiden, og hvilke landingssider de besøger samt hvilke sider, der aldrig får trafik. Uanset om det er en eCommerce virksomhed eller ej, er det nødvendigt at forstå og analysere de besøgendes adfærd for at kunne give dem en bedre brugeroplevelse.

Hvorfor Google Analytics?

  • Man vil få indsigt i hvilken værdi og omsætning websitet skaber.
  • At kende adfærden på websitet er optimalt grundlag for at optimere sit indhold og sine resultater.
  • Analytics kan kobles med Google Ads for at opnå bedre resultater af sin Google annoncering.
  • Analytics giver mulighed for at kvalificere trafik og anvende dette efterfølgende i annoncering.
  • Det er muligt at lave integrationer til andre programmer, f.eks. ordresystemer.
  • Analytics er gratis at installere og bruge.

Anskaffelse

Virksomheder der anvender Google Analytics får også indsigt i, hvor deres brugere på websitet kommer fra. Er de kommet ind på website gennem et organisk søgeresultat (SEO), har de klikket på en betalt annonce på Google (Ads) eller har de f.eks. klikket sig ind på sitet fra et nyhedsbrev?

Det giver en klar forståelse for hvilke trafikkanaler, der bør arbejdes med og eventuelt skrues op for, når man ved, hvordan brugerne tilgår websitet,

Da man kan koble data fra sin Google Ads konto og data fra Google Search Console med Analytics, får man enormt brugbare indsigter i hvordan synergien er mellem Google Ads og SEO – og derudover et uundværligt grundlag at foretage sin Google Ads og SEO optimeringer på baggrund af.

Alle trafikkilder kan tagges, så de kan aflæses i Google Analytics, men kun trafik der kommer fra Google bliver automatisk tagget. Derfor vil det være hensigtsmæssigt at have en strategi for hvordan man tagger for eksempel trafik fra sociale medier og nyhedsbreve.

Brugere

Med Google Analytics kan man bl.a. blive klogere på, hvem kunderne er. Man kan opsætte rapporter med information om alder, køn samt geografi. Det betyder bl.a., at man får viden om, hvilket land eller hvilken by brugerne tilgår websitet fra. Med demografisk information kan målrette budskaber og indhold – både på websitet og i sin annoncering så det tilpasses den primære målgruppe. Sammen med disse informationer, fås et overblik over, hvor mange nye besøgende websitet har – og hvor mange der er genbesøg.

Konverteringer – salg, leads etc.

Målsætningerne for et websitet bør måles – enten via eCommerce tracking, konverteringsmål eller event tracking afhængig af hvilke målsætninger det er. Det primære er at definere målsætningerne og få struktureret opsætningen af disse i sin Analytics-konto.

Har man opsat sine målepunkter på websitet, får man indsigt i hvilke trafikkilder og hvilken type brugere, der opfylder de enkelte målsætninger – og det er naturligvis brugbart ift. at optimere sine aktiviteter. Analytics giver indsigt i hele konverteringsprocessen, hvis det er sat korrekt op. F.eks. kan man se, hvordan de forskellige trafikkilder medvirker til en konverteringer – også selvom det ikke er den sidste trafikkilde inden konverteringen.

ECommerce tracking kan opsættes, så det er muligt at se bl.a. hvor i købstragten brugerne falder fra, hvilke produkter der sælges, hvor stor ordrestørrelsen er, antal returvarer etc.

Adfærd

Google Analytics giver et også unikt indblik i, hvilke sider på websitet, der performer og hvilke der ikke performer. Måske lander brugerne på en anden side end hvad der er mest hensigtsmæssigt? Så kan der være brug for en anden indsats, for at få mere interaktion med brugerne eller få dem ind på sider, der i højere grad vil give resultater. Man har også mulighed for at se page speed og hvilke termer brugeren søger efter internt på et website, hvis der er implementeret en søgefunktion.

Når I jeres målsætninger?

At drive et website uden at anvende et tracking system som f.eks. Google Analytics vil ikke give de nødvendige indsigter til at optimere sin indsat og resultater digitalt.
Hos Kvantum baserer vi en stor del af vores analyser på Analytics data. På den måde kan vi bedst være behjælpelige med at udnytte et websites fulde potentiale.

Skal vi tale videre?

Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.