Amazon

Amazon SEO

Amazons søgemaskine agerer ud fra mange faktorer, der indgår i deres rangeringsalgoritme. Med Amazons store fokus på salg, er det søgealgoritmens opgave at prioritere produkter efter, hvor stort potentiale de har for at skabe salg. Modsat Google vurderer Amazon ikke kun kvaliteten af indholdet, den rangerer også efter resultatbaserede faktorer. Amazon rangerer således produkter højere i søgeresultaterne, når de har en høj salgsvolumen, gode anmeldelser, og når brugerne opholder sig lang tid på produktsiden. Der er et tydeligt samspil mellem kvaliteten af produktsiden og resultaterne. De følgende kriterier kan hjælpe dig med at levere en knivskarp produktside, som tiltrækker og tilfredsstiller kunderne, og som dermed også kan skaffe dig en høj placering i søgeresultaterne:

Enhanced Brand Content/ A+ content

Med EBC og A+ content har sælgere mulighed for at løfte kvaliteten af deres produktbeskrivelser. Mens EBC er et tilbud til Sellers, så er A+ content forbeholdt Vendors. Både EBC og A+ content består af en grafisk opsætning, der gør det muligt at integrere billeder, videos, produktsammenligninger og mange andre elementer i produktbeskrivelsen.

For begge udvidelser er det dog et krav, at du ejer brandet, der vises på produkterne. Dermed bidrager EBC og A+ content ikke kun til flottere produktsider og øgede produktplaceringer, de sikrer også kontrol over, hvordan brandet bliver repræsenteret på Amazon.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

De følgende kriterier kan hjælpe dig med at levere en knivskarp produktside, som tiltrækker og tilfredsstiller kunderne, og som dermed også kan skaffe dig en høj placering i søgeresultaterne:

  • Optimering af produkttitlen
  • Optimering af bullet points
  • Mindst 3 produktbilleder i høj kvalitet
  • Optimering af produktbeskrivelsen
  • Backend søgeord
  • Konkurrencedygtig pris
  • Prime program

Stores

På Amazon har du nu også mulighed for at skræddersy din egen brandside og -shop, så du kan bevare dit brands identitet – også på Amazon. Når kunderne klikker på brand-linket på produktsiden bliver de sendt videre til brandets Store i stedet for til en produktoversigt. Denne service kaldes Amazon Stores. Her kan sælgere være kreative og designe deres integrerede hjemmeside med eget design og indhold. Der kan bygges en eller flere sider med op til tre niveauer og med plads til billeder, videoer og tekst.

Hver Store får en unik URL (www.amazon.de/your brand), som kan bruges til at hente trafik ind fra eksterne kilder som f.eks. Google Ads. Samtidig er det muligt at lede forbrugerne videre til eksterne brandsider ved at linke til diverse sociale medier direkte på Store-siden. Med trackingmodulet i Stores kan siden løbende optimeres i forhold til forbrugernes adfærd og præferencer.

Skal vi tale videre?

Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.