Case

Stofa

Hvad har vi lavet for Stofa

  • Google Ads
  • SEO optimering
Stofa
Stofa

Baggrund

I 1959 etablerede Anton Petersen den virksomhed, der i dag er blevet til Stofa. Dengang var det med et ønske om at blive leverandør af fællesantennesystemer til antenne-, bolig og grundejerforeninger, som senere skulle vise sig at blive grundstenen i ”Stofa”, der er en forkortelse af ”Store Fællesantenneanlæg”.

I dag leverer Stofa Tv, Bredbånd og Telefoni på en teknologisk platform, der både er på fiber og coax-kabler, og på den måde har Stofa sikret sig fremtiden. Stofa har skabt sig en stærk position på det danske telemarked som Danmarks næststørste leverandør af Tv, Bredbånd og Telefoni til deres godt og vel 480.000 kunder.

Stofa er en del af Norlys, som også er kunde hos Kvantum, og Norlys er med sine 2.500 medarbejdere Danmarks største energi- og telekoncern.

Løsning

Siden Stofa blev kunde hos Kvantum tilbage i 2018, har vi arbejdet på at forbedre Stofas online performance. På Google Ads delen har vi blandt andet haft fokus på at optimere budskaber i annoncerne for at forbedre Stofas ”quality score”, der forventeligt skal levere en bedre ”impression share” og lavere klikpriser i 2020.

SEO-delen har vi blandt andet arbejdet med FAQ-snippets, hvor vi løbende tester forskellige slags for derefter at justere i forhold til, hvilke der performer bedst. Derudover har vi arbejdet intenst med søgeord, og i april 2020 kan vi se, at dette arbejde har genereret hele 12.200 klik og 160.000 eksponeringer på de tre søgeord ”hastighedstest”, ”internet hastighed” og ”test hastighed”.

Stofa
Decedant Ecommerce dame

Effekt

→ På SEO-delen er det tydeligt, at Stofas organiske trafik har forbedret sig markant i 2020. Fra januar til maj er antallet af klik steget med 145% til over 680.000 sammenlignet med samme periode sidste år. Derudover er antallet af besøgende steget med 30% til over 434.000 som direkte resultat af SEO-indsatsen. Ser man på, hvad indsatsen har resulteret i rent omsætningsmæssigt, så er Stofas omsætning, der kommer fra organisk trafik, steget med 50% på bare 5 måneder (januar – maj).

→ Trafikken fra Google Ads er fra januar til maj 2020 steget med 35% til over 350.000 besøgende. Derudover er CPA (Cost per Action) over en periode på 5 måneder (januar – maj) faldet med 52%, hvis man sammenligner med samme periode sidste år, hvilket betyder, at Stofa betaler mindre for hver “handling” brugerne foretager på de forskellige målsætninger. Antallet af ordrer på Stofas webshop er ligeledes steget med 90% i samme periode. Det er en positiv udvikling, som vidner om, at de målsætninger, Stofa har sat, i høj grad bliver efterlevet af brugere og kunder.