Google search

Google search

Der foretages over 3.5 mia. søgninger på Google hver eneste dag (kilde: internetlivestats.com 2020). I Danmark har Google en markedsandel på over 95%, og er derfor et relevant medie for de allerfleste virksomheder.

Google Shopping Ads Partner and display annoncering

Google består udover de organiske søgeresultater af betalte annoncer – de såkaldte Google Ads search annoncer. Tilgangen til organiske søgeresultater (SEO) og Ads er forskellig, og oftest vil det være en fordel for virksomhederne at være synlig på både organiske søgeresultater og Ads.

Sådan virker Google Ads search

Google arbejder med en avanceret algoritme, og det er ikke nødvendigvis den annoncør, der har den højeste budpris, der bliver vist øverst på søgeresultatsiden. Hver eneste gang der foretages en søgning på Google beregnes, hvilke Ads annoncer, der skal vises. Resultaterne og annoncernes placering afhænger af relevans og budpriser, og det vil være forskelligt fra gang til gang og fra person til person, hvilke annoncer, der bliver vist hvor.

For at maksimere relevansen for sin målgruppe, skal man arbejde med Googles begreb kvalitetsscore. Kvalitetsscoren beregnes ud fra relevansen mellem annoncetekst, søgeord og landing page, samt klikrate og brugerens oplevelse på landingssiden. En høj kvalitetsscore, vil medføre et fald i klikprisen, og er derfor et meget vigtigt parameter.

Man strukturerer en Ads konto med kampagner og annoncegrupper efter temaer, så man sikrer sig, at brugeren vil få vist en annonce, der imødekommer den søgeforespørgsel brugerne har. Hvis man f.eks. søger på “pakkerejse Bali”, får man vist en annonce for pakkerejser på Bali som linker til en landingsside på websitet, der omhandler pakkerejser på Bali. Jo større sammenhæng der er mellem søgeforespørgsel, annoncetekst og landing page, jo større sandsynlighed er der for at brugeren klikker på din annonce frem for en af konkurrenternes annoncer.

Arbejder man med SEO, vil man allerede arbejde med at optimere brugeroplevelsen på websitet, og det er således også en fordel i forhold til Ads, hvor en god brugeroplevelse belønner annoncøren med en højere kvalitetsscore. Google vurderer blandt andet brugeroplevelsen på, hvor længe de besøgende er på websitet, hvor mange sider man ser og hvor høj bounce rate websitet har. Det er derfor altid vigtigt at optimere brugeroplevelsen og sørge for at websitet og de landing pages man bruger, er hensigtsmæssige i forhold til sin annoncering.

Hvorfor Google Ads Search?

  • Man betaler kun, når der er nogen, der klikker på en annonce

  • Man har 100% kontrol over sit budget selv på dagsniveau

  • Det er nemt at måle effekten og ROAS (return on advertising spend)

  • Det er hurtigt at komme i gang, og det er hurtigt at få trafik til websitet

  • Man bliver vist øverst på Google, når målgruppen foretager en relevant søgning

Søgeord på Google

Søgeord er hovedelementet i Google Ads. Hvilke søgninger ønsker man at være synlig på? Hvad søger målgruppen på i forhold til det produkt, man ønsker at annoncere for? Hvor stor er konkurrencen på de enkelte søgeord – og hvor høj er søgevolumen? Disse spørgsmål kan man få svar på ved hjælp af en søgeordsanalyse.

Når man har besluttet sig for at anvende Google Ads som en del af sit marketingmix, er det nødvendigt at finde ud af, hvilke søgeord, som er relevante at byde ind på. Har man allerede en søgeordsanalyse til brug i SEO arbejdet, er der mange indsigter at hente her, ellers er det værdifuldt at få lavet en søgeordsanalyse.

Søgeordene tilføjes annoncegrupperne i enten broad, modified broad, phrase eller exact match. De enkelte match typer afgør, hvor bredt Google skal læse dem. Hvis man f.eks. har et søgeord i broad match, vil Google kunne vise din annonce på alle søgninger, som Google anser som relaterede til det pågældende søgeord. Det er den bredeste udgave af søgeordene. Hvis man ønsker idéer til udvidelse af sine søgeordslister, kan det være en god metode at anvende broad match søgeord. Den snævreste målretning af søgeordene er exact match. Her vil man kun få vist sin annonce, hvis søgestrengen er præcis det søgeord, man har i annoncegruppen, eller en tæt variant heraf (f.eks. stavefejl, entals- og flertalsformer, akronymer, ordstammevarianter, forkortelser og accenter).

For at sikre optimal relevans i sin annoncekonto, er det hensigtsmæssigt at arbejde med negative søgeord. De søgefraser som man ikke ønsker at være synlig på, bør man sætte som negativ match. Det kan f.eks. være “review”, “gratis”, “job” etc. – søgninger, hvor man ikke ønsker at betale for trafikken. Jo bredere søgeord man anvender i sine søgeordslister, jo større vil behovet for negative søgeord være.

Annoncetekster og ad extensions

Ads annoncetekster består af to overskrifter på hver 30 tegn, en beskrivelsestekst på 80 tegn samt et link til en landing page. Under annonceteksten kan man tilføje ad extensions. Det kan være sitelinks, som er dybdelinks til øvrige sider på websitet, call outs som er enkelte ord uden links – f.eks. USP’er, telefonnummer, adresse, reviews etc. Der er mange muligheder, men det vigtigste er at tænke på brugeroplevelsen. Annonceteksten og dens ad extensions skal passe til den søgning, som har forårsaget visningen af annoncen, og den landing page, brugeren linkes ind til skal være relevant for både søgeord og annoncetekst.

Tracking

En af de helt store fordele ved Google Ads er, at alt kan trackes. Det anbefales altid at man overvejer målsætningen med sine Ads kampagner, så man har et mål at optimere ud fra. Det kan være øget salg, en minimum ROAS, en maximum CPA, trafik, udfyldte kontaktformularer, downloads af produktblade eller andre KPI’er.

Bruger man Google Analytics, og linker man sin Ads og Analytics konto, får man alle data direkte i sin Analytics profil – og man kan endda også importere Analytics KPI’er til Ads interfacet. Anvender man sine data i optimeringsarbejdet, vil man kunne forbedre sine resultater betragteligt.

Google Ads har sit eget sporingsscript, hvor man får mulighed for at tracke sine klik på tværs af mobil, tablet og computer. Det giver indsigter som kan anvendes i attribueringsmodeller, og sikrer endnu bedre analyser af sine kampagner og dermed en bedre anvendelse af sit marketing budget.

Optimering af Google Ads

For altid at have de mest relevante Ads annoncer og opnå de bedste resultater, er man nødt til at optimere sine annoncer. Nogen optimeringer bør foretages hver uge eller oftere, mens andre optimeringer kan foretages sjældnere. Mængden og tidsforbruget afhænger af blandt andet budget, konkurrence, målsætning og søgevolumen. Jo mere tid man bruger, jo bedre vil kampagnerne kunne blive.

Når man optimere sine Ads kampagner, skal man altid have målsætningen med kampagnerne for øje. Ligegyldigt om det er salg, website besøg, udfyldelse af kontaktformular eller noget helt andet, som er målsætningen med kampagnerne, kan man optimere ud fra det. Jo bedre tracking man har opsat, jo bedre indsigt får man i data og brugeradfærden, og jo bedre resultater vil man dermed kunne skabe.

Skal vi tale videre?

Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.