Sociale medier

LinkedIn annoncering

LinkedIn Annoncering er en oplagt mulighed, hvis man handler B2B! Med over 500 million brugere på globalt plan og over 1,5 million danske brugere, vil man kunne nå ud til mange relevante personer ud fra de oplysninger de har afgivet omkring deres jobmæssige og faglige situation.

Det erhvervsorienterede sociale medie

På LinkedIn kan fagfolk over hele verdenen blive forbundet med hinanden for at styrke og udvide deres faglige netværk. Med LinkedIn kan man få kontakt med andre fagpersoner, og få informationer om jobs, nyheder, læse relevante opslag og meget andet, som kan være fordelagtigt for ens faglige og arbejdsmæssige udvikling. Da brugerne er på LinkedIn i et fagligt øjemed, er de derfor mere påvirkelige ift. relevante virksomheders opslag og kampagner.

Da LinkedIn er et erhvervsorienteret socialt medie, er det et perfekt sted for virksomheder at brande sig selv og komme i kontakt med andre personer og virksomheder inden for branchen. LinkedIn er brugbart for virksomheder som annonceringsmedie, da de kan drage opmærksomhed mod deres virksomhed og virksomhedens produkter og services fra en ganske segmenteret og relevant målgruppe. På LinkedIn har virksomheder mulighed for at fortælle deres historie, engagere sig med deres følgere og nå ud til nye potentielle kunder.

Fordele ved LinkedIn annoncering

  • Mulighed for at nå ud til et bredt netværk af professionelle.
  • Mulighed for remarketing.
  • Mulighed for at kommunikere til målgruppe gennem tekst, billede og video.
  • Mulighed for at bruge Lead-Gen formularer til at generere relevante leads
  • Mulighed for at spore konverteringer på sit website med LinkedIn Insight tag
  • Mulighed for præcis segmentering af målgruppe
  • Mulighed for remarketing med email-databaser
  • Mulighed for at anvende LinkedIn data til remarketing på f.eks. Facebook

Annoncering på LinkedIn

Annoncering på LinkedIn har mange forskellige muligheder. Du kan lave klassiske LinkedIn Ads, sende InMails direkte til relevante segmenteringer, lave en lead-magnet, osv. Herunder kan du få overblikket omkring hvad for noget LinkedIn annoncering der med fordel kan bruges:

Sponsoreret indhold
Med sponsorerede annoncer kan virksomheder købe sig til mere synlighed hos deres målgruppe. Annoncer med sponsoreret indhold vises direkte i den udvalgte målgruppes newsfeed. Annoncen vises som andre almindelige LinkedIn opdateringer, men er blot markeret med ”sponsoreret”. Denne form for annoncering fungerer på alle platforme, hvilket er vigtigt, da en stor del af brugerne anvender LinkedIn fra mobile enheder.
Man kan oprette sponsoreret indhold ved enten at sponsorere/promovere et oplæg, man tidligere har lavet på sin LinkedIn company page eller man kan vælge at oprette et nyt opslag.
Når man laver sponsoreret indhold kan man tilføje en follow-knap til annoncen, for at man kan få flere følgere på sin virksomhedsprofil.

Tekstannoncer
Tekstannoncer på LinkedIn fungerer ikke på mobil eller tablets og vises således kun på computere. Tekstannoncer er de annoncer, der ligger i en søjlen til højre på LinkedIn, og består af både et mindre billede og tekst. Med tekstannoncer på LinkedIn kan virksomheder lede potentielle kunder til hjemmesiden med formålet om at skabe leads. Tekstannoncerne har et mindre antal anslag til rådighed og er det mindste annonceformat. Tekstannoncerne vil oftest være bedst som et supplement til andre aktiviteter på LinkedIn.

Segmentering
Alle annonceringstyper på LinkedIn har de samme segmenteringsmuligheder. Det er muligt at målrette sine annoncer til profiler ud fra den oplyste branche, placering, kompetencer, stilling, geografi, alder og køn. Segmenteringsmulighederne kan kombineres, og prisen for annoncering afhænger af hvilken målgruppe man annoncerer til.

Budget
Når man opretter både tekstannoncer og sponsorerede opdateringer på LinkedIn, vælger man hvorvidt man vil betale for klik (CPC) eller for visninger (CPM).
LinkedIn annoncering fungerer som en auktion, hvilket betyder, at jo flere der byder på samme målgruppe, jo dyrere bliver det. Dog kører LinkedIns annoncering også efter princippet relevans score, hvilke vil sige at en annonce med høj relevans, som måles på engagement, kan blive vist til en lavere pris end andre annoncer som er målrettet samme målgruppe.
Når man fastsætter sit budget, afgør man hvor mange penge, man i alt vil bruge på sine kampagner. Man kan altid følge sine kampagner og løbende ændre i sit budget.

Sponsorerede InMails
Sponsorerede InMails er mails man sender til sin målgruppe direkte gennem LinkedIn. Med sponsorerede InMails kan man dele personaliseret relevant indhold med udvalgte LinkedIn-brugere og først betale for det, når brugerne åbner mailen.
Designet på InMails er responsivt både til store og små skærme og sikrer blandt andet, at annoncøren i høj grad er til stede, der hvor målgruppen er – hvad enten det er computer, tablet eller mobil og samtidig er den valgte call-to-action (CTA) knap altid synlig både på computere og mobile enheder.
Gennem sponsorerede InMails kan man generere leads, registrere tilmeldinger til events og registrere downloads af diverse indhold. Sponsorerede InMails bliver først leveret, når brugerne i målgruppen er online og derved modtager målgruppen InMails, når de er mest interesserede i at læse mailen. Sponsorerede annoncer er en effektiv markedsføringsform på LinkedIn, hvis man forstår at ramme den rigtige målgruppe med det rigtige budskab.

Gen-Leads formularer
LinkedIn Lead Gen-formularer gør det muligt at indsamle leads af høj kvalitet direkte fra LinkedIn. Når brugerne klikker på en annonce, vil LinkedIn automatisk udfylde en form med de informationer som brugeren har på LinkedIn. Brugeren skal derfor ikke selv udfylde formen, men kan hurtigt indsende den direkte fra f.eks. telefonen. Når en bruger har indsendt en form, vil man have oplysninger som navn, kontaktinformation, virksomhedsnavn, jobtitel, geografisk placering og meget mere. Fordelen ved at kunne gøre dette på LinkedIn er, at de oplysninger som brugere har på deres profil ofte er nyligt opdateret, og mere præcise end de informationer, man får fra almindelige webside formularer, hvor folk kan indtaste falske eller upræcise informationer.

Når en bruger har indsendt en form, kan man tilføje en efterfølgende ”tak”/kvitteringsside, der med det samme forbinder brugeren med noget relevant indhold eller virksomhedens website.

Analyse af resultater
Når man har oprettet annoncer på LinkedIn, er det vigtigt at måle resultaterne for at vurdere hvilke kampagner, der klarer sig bedst og for efterfølgende at kunne optimere annoncerne, så man hele tiden øger muligheden for at få en så høj CTR (click-through-rate) og så højt et engagement fra målgruppen som mulig. Ligeledes kan man analysere, hvilke segmenter, der er mest engagerede og tilpasse sin annoncering herefter.

Remarketing på LinkedIn

LinkedIn har førhen ikke haft de samme muligheder for annoncering, som f.eks. Facebook. Men efter Microsoft købte LinkedIn i 2016, er der kommet flere muligheder for annoncering på LinkedIn.

Remarketing med LinkedIn Insight Tag
Først og fremmest er det blevet muligt at lave remarketing på LinkedIn, hvor virksomheder kan vise annoncer til de personer, der tidligere har besøgt deres hjemmeside. For at gøre dette skal man blot have installeret en LinkedIn Insight kode på sin hjemmeside. LinkedIn Insight tag er et stykke javascript kode, der skal placeres på alle sider på et givent website.
LinkedIn Insight tag gør det muligt at spore sine konverteringer, så man efterfølgende kan optimere sine annoncer i forhold til disse. Ved at benytte LinkedIn Insight tag kan man spore hvem der klikker sig videre til websitet og få værdifuld information om disse, hvilket man kan bruge til at lave remarketing med. Man kan altså målrette sine LinkedIn annoncer til personer, der tidligere har besøgt websitet, og som derfor er mere tilbøjelige til at lave en konvertering. LinkedIn Insight tag kan desuden benyttes til at analysere, hvilke segmenter der besøger websitet, hvilket også er meget brugbart, da man kan fjerne eller tilføje nye segmenter, når man målretter sine annoncer.

Remarketing med kontakter – matched audiences
En anden funktion der er blevet tilføjet er, at man nu kan målrette sine annoncer til kontakter fra de databaser, man har i virksomheden. Man kan altså uploade lister over kontakter, man gerne vil nå ud til, hvorefter LinkedIn matcher dem på baggrund af informationer som f.eks. e-mailadresser. Det samme kan man gøre med virksomhedsnavne, hvor man kan oprette en målgruppe på baggrund af en liste af virksomheder, med det formål at matche profiler på baggrund af deres arbejdsplads.

Remarketing på Facebook med LinkedIn segmentering
LinkedIn har som nævnt mange segmenteringsmuligheder, der alle kan kombineres, hvilket gør det muligt for virksomheder at nå ud til meget specifikke målgrupper. Dette er en stor fordel når man annoncerer på LinkedIn, men der er også et stort potentiale i at anvende segmenteringen til annoncering på Facebook. Den målgruppe man segmenterer sig frem til på LinkedIn vil i høj grad også være på Facebook, men ikke mulige at finde på Facebook ud fra samme segmenteringsmuligheder. Man kan eksportere sin målgruppe på LinkedIn og derefter importere den til anvendelse til annoncering på Facebook og derved både nå sin målgruppe på LinkedIn og Facebook.

Øvrige muligheder

Deling af videoer på LinkedIn
En anden funktion der kan være relevant at anvende på LinkedIn er deling af videoer optaget direkte fra LinkedIn appen på telefoner. Tidligere var det kun muligt at kommunikere gennem opdateringer og tekstbeskeder, hvilket har sine begrænsninger i en tid, hvor video bliver mere og mere populært og engagerende.
Fordelen med videoer er, at man kan give målgruppen en bedre forståelse for brandet og hvem virksomheder er og det øger troværdigheden og tilliden. Videodeling på LinkedIn er specielt interessant for B2B-virksomheder, som nu har et mere passende sted at dele video virksomhedsopdateringer end f.eks. Facebook eller Instagram. LinkedIn har gjort det muligt for brugerne at optage op til 10 minutters video med telefonappen, som efterfølgende bliver lagt op. Videoen kan vendes både vandret og lodret. Efter at have lagt videoen op vil man indsamle data om antallet af visninger, delinger, synes godt om og kommentarer. Derudover kan man udtrække data om hvem der har set videoen, hvor de arbejder, deres jobstilling og hvorfra de har set videoen.

Offentliggørelse af opslag
I juli 2017 gjorde LinkedIn det muligt at offentliggøre delinger af opslag for personer på og udenfor LinkedIn. Tidligere skulle man være logget på for at kunne se opslag på LinkedIn, men nu er det muligt at offentliggøre et opslag sådan at personer, der ikke er logget på LinkedIn også kan se dem. Dette vil øge rækkevidden og oftest også engagementet betydeligt.

Skal vi tale videre?

Vi er altid klar til at tage en dialog om jeres ambitioner, og hvordan vi kan kan udvikle jeres digitale kanaler og vækste jeres forretning.