Giv den digitale marketing en forårsrengøring, der styrker din forretning

Vi er netop gået ind i den første forårsmåned, og både vintergækker, erantisser og de første krokus er allerede væltet op af jorden og suger til sig af forårssolen. Forårsbebuderne er en god anledning til at kaste sig ud i en grundig forårsrengøring og sikre, at du får mest muligt ud af din markedsføring her i 2022.

OBS: Indlægget her er oprindeligt en klumme bragt i Erhvervsliv Aarhus:

Giv den digitale marketing en forårsrengøring, der styrker din forretning

Der er nemlig alt mulig grund til at kigge din digitale marketing godt efter i sømmene. En netop offentliggjort analyse fra Dansk Erhverv viser, at 2021 satte ny rekord med et samlet e-handelskøb på næsten 182 milliarder kroner. En rekord, der er hjulpet godt på vej af nedlukningerne under covid-19 og den generelle investering i online-delen af forretningen, som mange allerede var langt med, inden pandemien brød løs.

Selvom beløbet – med en stigning på 18 procent sammenlignet med 2020 – er imponerende, er det dog ikke det mest interessante. Analysen viser også, at der er sket en markant ændring i, hvor villige vi er til at handle på nettet. Således foretrækker hver ottende netkunde (!) nu at købe alle slags varer eller tjenester online. Til sammenligning var det kun hver 20. kunde tilbage i 2019 og 2020.

Denne udvikling ændrer mulighederne – men så sandelig også forventningerne – ikke mindst til e-handels-virksomhederne. Følgende tre punkter er derfor i mine øjne særligt vigtige at tage højde for i din markedsføring i år.

1. Få styr på dine data

Alt imens de digitale shoppingvaner udvikler sig med lynets hast, står vi samtidig i en situation, hvor det bliver stadig sværere at spore kundernes digitale adfærd. GDPR-regler og nye tiltag fra for eksempel Google og Apples ios14/15-opdateringer har skabt øget transparens om, hvilke data vi giver fra os, hver gang vi besøger en hjemmeside eller webshop.
Og gudskelov for det.

Dette er uden tvivl til gavn for både tilliden til de virksomheder og tjenester, vi benytter os af i det daglige, men er samtidig en udfordring for din digitale markedsføring. Hvis du ikke allerede har fuldstændig styr på, hvordan du indsamler og bruger dine kundedata, så de både gavner dine kunder og din forretning, er det på høje tid.

Sørg for at bruge data til at opbygge segmenter, der arbejder på tværs af sociale medier, e-mails med videre og få styr på, hvordan du bruger data som vidensgrundlag, der kan understøtte og udvikle din marketingstrategi.

2. Optimer brugeroplevelsen på mobilen

Mobilen er (endelig) ved at blive forbrugernes foretrukne shoppingredskab. Ifølge Dansk Erhverv bliver netop 2022 året, hvor mobilen endegyldigt snupper førstepladsen, når vi handler på nettet. Dagene hvor vi researchede på telefonen, men foretog vores køb på computeren er dermed ved at være talte. Dette understreger, hvor vigtigt det er at have check på både brugeroplevelse og konverteringsflow, når dine kunder shopper, eller bestiller hos dig fra deres smartphone.

Et godt sted at begynde er at gennemgå, om du understøtter hvert skridt i dine kunders digitale brugerrejse. En udbredt fejl er udelukkende at fokusere på salg og transaktioner, og glemme de mange research-stadier der altid er før et køb. Ofte skal der ikke meget til at øge størrelsen på indkøbskurven, men det kræver, at du har en plan for hele din salgstragt, og giver dine kunder en fantastisk brugeroplevelse, også på mobilen.

3. Sørg for at din on/offline shoppingoplevelse smelter sammen

Ovenstående to punkter handler i høj grad om, at få data til at arbejde for dig på tværs af kanaler. Men det er ikke kun dine digitale kanaler, du skal have styr på. Et godt samspil mellem fysiske butikker og online tilstedeværelse er en værdifuld genvej til succes og vækst.

Ifølge en analyse fra Salesforce er fysiske butikker en kritisk del af detailhandlernes online strategi, og de vurderer faktisk, at seks ud af 10 onlinesalg er direkte påvirket af en fysisk butik. Det er altså ikke uden grund, at Matas ligger i top tre i føromtalte e-handelsanalyse. Den fysiske butik er også en kanal, der skaber involvering, bygger brand og giver brugeroplevelser, der skal bæres med over i dine og kundernes digitale kanaler.

Ingen af de tre ovenstående punkter er nemme. Vores erfaring fra de kunder, vi arbejder sammen med i Kvantum er, at det er afgørende at få styr på ovenstående, når du lufter ud og rydder op i din markedsføring. Til gengæld giver alle tre punkter enormt god mening – både for dine kunder og din forretning.

God arbejdslyst – og glædeligt forår!

Tobias Egmose
Ecommerce, Strategy & Content Director

te@kvantum.com
20 91 04 02
LinkedIn

Forrige
Forrige

E-handlen i Danmark bliver endnu en højdespringer målt i omsætning i 2021

Næste
Næste

Direct to Consumer – en spirende udvikling inden for online retail