Mennesket i fokus. Google Bard er endelig kommet til Danmark – del 2

En kort-men-godt sommer-føljeton i 3 dele om Kvantums erfaringer, brug, opfattelse og leg med Bard – skrevet af et rigtigt menneske, vores helt egen Head of SEO, Jesper Grund Jensen. Han kan ikke helt skjule sin begejstring for Bard vs. ChatGPT. Læs hvordan det hænger sammen. God fornøjelse! 

 

Brugervenlighed og mennesket er i fokus

Der findes utrolig mange gode opskrifter på bananpandekager, endda mere end 67.000 resultater kommer frem på Google. Jeg blev derfor nysgerrig og tænkte, hvorfor Bard netop har valgt denne opskrift af alle til mig. Og jeg fik følgende svar:

”Jeg har prioriteret følgende faktorer, da jeg valgte den opskrift til dig:

  • Ingredienser: Opskriften bruger ingredienser, som er almindeligt tilgængelige i de fleste supermarkeder.

  • Tid: Opskriften tager kun ca. 30 minutter at lave, hvilket er passende til en travl hverdag.

  • Sværhedsgrad: Opskriften er let at følge og kræver ingen specielle madlavningsfærdigheder.

  • Smag: Opskriften er kendt for sin gode smag og vil være en sikker succes hos din familie og venner.

Jeg håber, at du vil nyde opskriften!”

Dette er meget spændende, da Bard ikke blot har valgt ét af de første søgeresultater og ej heller nogle af dem, som har været markeret som ”Opskrifter”. Den tænker langt mere end i selve mennesket, end den bare trækker på en række information. Jeg forsøgte mig efterfølgende med GPT-4 for at høre den til en opskrift, og hvordan den havde prioriteret lige netop denne opskrift til mig, hvortil svaret var mere formuleret omkring den data, som den bliver trænet op i. Endda siger GPT også, at den ikke har evnen til at kunne prioritere opskrifterne for mig, da den blot er en sprogmodel. Men derimod, så har Bard evnen til dette. ”Jeg kan også tage hensyn til andre faktorer, som f.eks. dit budget, din tidsbegrænsning og dine diætetiske krav”.

Relaterede søgninger i kombination med din samtale

Som en ekstra god feature, har Google også leveret muligheden for at trykke på knappen: ”Google it”. Dette giver dig mulighed for at se relaterede søgninger, som andre brugere også har foretaget, og som er i kombination med din nuværende samtale. Hvis du vælger et af disse relaterede søgninger, vil du efterfølgende blive sendt videre ud på Googles søgeresultater. Dette vil fortsat blive talt som en organisk søgning, og derfor vil dette også blive beregnet med i antallet af gennemsnitlige månedlige søgninger på det givne søgeterm.

Bard benytter sig af tre forskellige faktorer, når den danner disse relaterede søgninger for dig:

  • Søgeordet: Bard ser på det søgeord, du har indtastet, og vælger relaterede søgninger, der er relevante for dette søgeord

  • Søgeresultaterne: Bard ser på de øverste søgeresultater for dit søgeord og vælger relaterede søgninger, der er nævnt i disse resultater

  • Viden: Bard bruger sin viden om verden til at vælge relaterede søgninger, der er sandsynlige for at være relevante for dig

Dette giver også muligheden for, hvis du arbejder på blandt andet en søgeordsanalyse, at du hurtigere kan finde frem til andre relevante søgninger i forbindelse med det søgeterm, som du har valgt at have en dialog med Bard omkring.

Bard giver dig flere forskellige svar

Endnu en rigtig fed feature fra Google Bard er også, at du kan vælge mellem flere forskellige svar, som lige nu er kaldt ”View other drafts”. Her kan du åbne op for to yderligere svar, og deraf kigge ind på, om disse svar er mere præcise på dit spørgsmål. Er de ikke helt i tråd med det, som du søgte efter, kan du også klikke på ”Regenerate drafts”, og Bard vil nu lave tre nye svar til dig, som du kan vælge i mellem.

Dette er også en mulighed via GPT-modellen, men her starter den så helt forfra med at danne svaret på ny for dig, og hvis det er et langt og mere detaljeret svar, den gerne vil give dig, så tager det endnu længere tid, og du får kun ét svar ad gangen, som du kan vælge mellem.

Google Bard kan indlæse URL’er og forstå indholdet

Endnu en rigtig god feature er blandt andet, at Bard indlæser URL’er og forstår indholdet af dem. Dette giver dig rigtig mange gode muligheder, hvis du fx har en URL med rigtig meget tekstindhold på, men du ikke føler at du har tiden til at læse den. Heraf kan du blot bede Bard om danne dig et resumé af URL’en, og efter blot få sekunder, har den dannet dig et resumé.

Det er specielt en god feature, hvis du skal i gang med optimere dit indhold på hjemmesiden. Her kan du med fordel indlæse din egen URL først, og vælge at holde den op imod flere af dine konkurrenters sider, der omhandler samme emne. Hertil opnår du hurtigt at finde frem til, hvad du mangler at optimere indholdet med, så du opnår bedre placeringer end konkurrenterne på den URL.

Dette er dog også en mulighed med GPT, men det kræver først og fremmest, at du har GPT-4, og du efterfølgende sørger for at implementere et plugin, som kan hjælpe dig med at trække selv samme data ud. Her er fordelen med Google Bard, at det er helt gratis at benytte sig af, og du ikke behøver skulle installere et plugin.

Integrationer mellem Bard og andre Google produkter

Bard er som sagt fortsat et meget nyt eksperiment fra Google, og der er derfor stadig mange nye ting, der sikkert er på tegnebrættet. En ting der dog ville være meget spændende er, hvordan Google tænker ikke blot at være endnu en sprogmodel, men de faktisk også vælger at kigge ind på, hvorvidt man kan integrere Bard med andre systemer.

Vi har naturligvis spurgt Bard for at høre, hvilke systemer den ser som mulige integrationer. Og naturligvis hertil også, hvilke fordele der ville være i disse integrationer.

Google Search Console

Bard ville kunne bruge data fra Google Search Console til at generere tekst, der er relevant for webstedsejerens målgruppe og som har en høj chance for at blive rangeret højt i Googles søgeresultater.

 

Læs Jespers take på integrationen af Bard ind i Google Search Console i tredje og sidste afsnit 4/8

 

Vil du vide mere – tag fat i Jesper på jgj@kvantum.com eller tlf. 61107575

 

Tag fat i en af os for nærmere dialog:

Esben Amtorp, Client Service Director

Mail: ea@kvantum.com

Mobil: 31407756

Carsten Milek Pahlke, COO

Mail: cmp@kvantum.com

Mobil: 71713040

Martin Jagd Graeser, CEO

Mail: martin@kvantum.com

Mobil: 53771554

Forrige
Forrige

Bard og GSC…. Google Bard er endelig kommet til Danmark – del 3

Næste
Næste

Bard rimer på fart! Google Bard er endelig kommet til Danmark – del 1