Case

Osuma

Danmarks ældste dagligvarekæde på nettet.

Det har vi hjulpet med

  • Google Ads
  • Bing Ads
  • Søgemaskineoptimering
Osuma
Osuma

Baggrund

Hos Osuma, som er Danmarks ældste dagligvarekæde på nettet, plukkes varerne i en Super Brugsen eller Kvickly butik, hvorefter de leveres til kundens hoveddør. Osuma har eksisteret siden 2007.

Hos Osuma tænker man på miljøet. Hvis kunden har valgt ”levering på køkkenbordet”, foregår transporten i genanvendelige plastkasser, som de tilbyder at tage med igen, når de går. På den måde skæres der ned på overflødig emballage mest muligt, hvilket er essentielt, når man er en onlinekæde, der lever af at levere varer hver dag.

Ulig andre dagligvarekæder på nettet garanterer Osuma, at deres kunder altid får friske varer gennem deres ”friskhedsgaranti”. Hvert produkt falder ind under en garanteret holdbarhed, som er specificeret på Osumas hjemmeside og er kunden ikke tilfreds, er de garanteret at få pengene retur.

Løsning

Hos Osuma arbejder vi med SEO og annoncer på Google samt på Bing. På SEO-delen har vi arbejdet intenst med søgeord, som har resulteret i en stabil førsteplads på nogle af de vigtigste søgeord som ”online supermarked” og ”dagligvarer online”. På Google Ads-delen har det særligt været search annoncerne, der har drevet en høj performance hos Osuma.

Derudover har vi haft fokus på at teste søgeord og budstrategier med henblik på at øge eksponering og omsætning. På Bing Ads-delen har det på sin vis handlet om det samme som på Google-delen – dog er der tale om en lidt anderledes målgruppe end på Google, da Bing er standard søgemaskine i Edge-browsere, som ofte er at finde på arbejdscomputere. Derfor er arbejdet med annoncetekster og søgeord blevet tilpasset denne målgruppe på Bing.

Osuma
Osuma

Effekt

→ Hvis man ser på den organiske performance hos Osuma er det imponerende tal, vi ser. I 2020 fra januar – maj (dvs. en periode på 5 måneder), har vi formået at øge omsætningen, der kommer fra organisk, med 652%, når man sammenligner med året før. Ligesådan er antallet af transaktioner som resultat af SEO-indsatsen steget med 610% i samme periode.

→ Ser vi på Google Ads-delen for Osuma, er der også positive tal at skele til. Antallet af klik er steget med 88% i 2020 fra januar – maj. Derudover er ROAS (Return On Ad Spend) steget med 86% siden året før til 8.182%, hvilket vil sige, at for hver gang Osuma bruger 1 kr. på annoncering på Google får de den 81 gange igen.

→ På Bing Ads-delen er der ligeledes en stigning i ROAS på 80% i samme periode. Derudover er antallet af transaktioner, der bliver foretaget på Osumas webshop, og som er genereret via. Bing, steget med 33%. Samlet set er CTR (Click Through Rate = clicks ÷ impressions) steget med 125% til 40% – dvs. 4 ud af 10 der eksponeres for en annonce på Bing rent faktisk også klikker på den.