Er FAQ-schemas virkelig fortid?

Den 8. august meldte Google ud, at FAQ-schemas vil blive begrænset i søgeresultaterne, og dette skabte meget omtale med sig på diverse sociale medier. Hvis du ikke har læst om dette endnu, kan du læse vores blogindlæg: Google begrænser FAQ-schemas – så hvad gør vi nu?

Som det ovenstående blogindlæg går i dybden med er, hvorvidt vi skal fjerne allerede implementeret FAQ-schemas, og om man helt konkret skal droppe strategien omkring dette.

Disclaimer: Der er fortsat fordele ved dine FAQ-schemas!

Googles nye Search Generative Experience (SGE)-model

Der er ingen tvivl om, at vi igennem de sidste mange år har brugt Google til at indhente information om diverse ting. Hertil har vi også brugt Google til at finde frem til lokationer for fysiske butikker og afdelinger, men ikke mindst også til at shoppe os på.

Google har derfor de sidste mange år haft den største dominans, men er blevet overhalet af OpenAI, GPT og andre AI-modeller. Dette har derfor også bragt dem ud i den situation, at de måtte nytænke hele deres univers, og hvordan forbrugerne finder hurtigere informationer på det, som de efterspørger. Og hertil blev SGE-modellen skabt!

SGE skal være med til at understøtte hele måden, som vi søger på, og dertil også hurtigere give os den retmæssige information vi har behov for, så vi går hele kunderejsen igennem via en søgning, og dertil ender sidst ud i en konvertering. Hertil gav det derfor også rigtig god mening, at Google fortsat beholdt alle deres FAQ-schemas, da disse var med til at understøtte brugernes forespørgsler ude på Google. Så nu kan man stille sig forundret over, hvorfor de har valgt at fjerne det.

Hvordan FAQ-schemas fortsat kan spille en vigtig rolle for SGE-modellen

Google har åbnet op for flere videoer, der nu fremviser hvordan SGE vil fungere i fremtiden. Og hertil er der rigtig meget information at indhente. Men denne information skal naturligvis også leveres fra bestemte kilder, og disse kilder er naturligvis hjemmesiderne ude på Google.

Som nedenstående video illustrerer, så får vi en række informationer ud fra en bestemt søgning. Men hertil vil brugeren ude i søgeresultaterne faktisk også nu få muligheden for at klikke sig ind på flere af teksterne, hvori der vil blive åbnet op for de hjemmesider, der har givet denne relevante information til spørgsmålet.

Hos Kvantum kan vi ikke garantere, at dette er forbundet med FAQ-schemas, men der er fortsat en grund til at tænke, at dette kan være i forbindelse med, at deres FAQ-schemas pludselig skulle udfases i løbet af en uge efter deres udmelding, og de efterfølgende kommer knap én uge efter med denne nye feature. Denne nye feature minder utrolig meget om FAQ-schemas, og for trods Google mener, at de ikke vil læse dem – og dertil ikke fremhæve dem i søgeresultaterne længere – så er der stadig en god grund til at tro, at de faktisk vil bringe den information ud i resultaterne.

Så skal du fortsætte med FAQ-schemas? Vores anbefaling er, at det skal du. Du skal dog ikke gøre det, fordi du ønsker at opnå disse rich-snippets, men fordi det måske faktisk kan åbne nogle døre op, når SGE bliver en del af Danmark. Og du dertil – måske – opnår en fordel ved Googles nye feature i SGE.