Case

Mads Nørgaard

Historien om de stribede trøjer og succesen ved at starte egen webshop

Det har vi hjulpet med

  • Google Ads
  • Søgemaskineoptimering

Baggrund

Mads Nørgaard, som vel bedst er kendt for det stribede tøj og butikken på Strøget, blev grundlagt helt tilbage i 1986, og i 1995 blev et showroom åbnet i de samme lokaler. Siden da er der sket meget for den lille butik, og i dag findes der over 400 forhandlere over hele verden med Mads Nørgaard.

I 2017 tog tøjmærket en online ”satsning” med lanceringen af deres webshop madsnorgaard.dk, som Kvantum i øvrigt agerede digital projektleder og rådgiver på. Webshoppen var en stor beslutning for virksomheden, men at bygge den op med tanke om, at den skulle imødekomme nutidens kundeadfærd på henholdsvis brugervenlighed og konverteringsoptimering, har gjort, at de nu oplever en kæmpe vækst alene på det danske marked.

Løsning

Mads Nørgaard har godt og vel i en treårig periode fra 2017-2020 arbejdet sammen med Kvantum for at øge sin tilstedeværelse på Google og i sidste ende øge onlinesalget på madsnorgaard.dk. Samarbejdet med Mads Nørgaard har omhandlet Google Ads og SEO for at skabe relevant trafik til webshoppen. At varetage SEM og SEO samtidig for en virksomhed er en kæmpe fordel, der giver en god synergieffekt og skaber et stort omsætningspotentiale, hvilket blandt andet kan ses i tallene for Mads Nørgaard.

Samarbejdet med Mads Nørgaard har udmøntet sig i, at der var kort fra tanke til handling mellem Mads Nørgaard og Kvantum. Omstillingen var effektiv, og der ændredes kommunikative budskaber, budgetfokus og strategi, når der var behov for det. Den fleksible omstilling var altafgørende for, at madsnorgaard.dk kunne have en optimal tilstedeværelse når som helst.

Effekt

Med coronakrisens indtog i Danmark og resten af verden stod det i foråret klart, at den allestedsværende pandemi kom til at trække tænder ud på det danske erhvervsliv herunder også dansk retail. På trods af det var Mads Nørgaard en af dem, der kom særdeles flot ud af krisen, og da vi kom til april måned 2020, var der flotte resultater at se.

→ På SEO-delen var der i april 2020 et opsving i de organiske resultater. Antallet af besøgende var i denne måned +70.000 på trods af Danmarks nedlukning. Ikke nok med det, så lå tallet fra april faktisk også 50% over april 2019. Derudover var der en stigning i antallet af salg i webshoppen på intet mindre end 300%, som i sidste ende ledte til en stigning i omsætningen på 204%, som resultat af arbejdet med SEO.

→ Udviklingen på Google Ads har på mange måder fulgt SEO-udviklingen under corona med yderst positive tal til følge. I april så vi en stigning på 126%, hvor vi også så, at antallet af besøgende til shoppen steg med 90%. Derudover steg antallet af transaktioner i shoppen med imponerende 194% – alt sammen som resultat af indsatsen med Google ads.

Hvis man ser på ROAS – Return On Ad Spend – så steg denne også i april måned til over 1.687%, hvilket vil sige, at det budget, som er allokeret til ads, får Mads Nørgaard næsten 17 gange igen. Det beviser endnu en gang, at det (især) i en krise som denne godt kan betale sig at satse på det digitale.