Den kommende tid kalder på fokus, indsigt og handling!

Det du vælger at gøre nu, under Corona-krisen, får konsekvenser for dit brand i tiden efter Corona-krisen – derfor er fremtiden for dem, der handler nu!

Derfor er det også vigtigt, ikke at gå i flyverskjul. Ej heller jer, i de brancher, der er hårdest ramt pt. 

For Corona-krisen stopper igen, og den stopper lige så brat, som den startede. Det er derfor vigtigt, at have fokus på jeres kommunikation, og hvordan den skal være, når det hele lukker op igen. For når det lukker op igen, er det til en helt anden verden – en verden hvor e-handel er modnet markant. Og med kundegrupper, hvis krav til dit brands online tilstedeværelse er anderledes og mere online fokuseret.

Jeg har diskuteret med flere erhvervsleder de sidste par uger, der sammenligner Coronakrisen med Finanskrisen i 08.  Jeg synes ikke, det er det rette scenarie at arbejde ud fra, eller det rette sammenligningsgrundlag at forholde sig til – tværtimod. For finanskrisen stoppede ikke pludseligt, som Coronakrisen vil gøre. Og vi står langt stærkere økonomisk, end før krisen. Ja, selv bankerne er stærkere end de var op til krisen i 08.

Derfor er det vigtigere end før, at investere i din online tilstedeværelse nu, for om lidt er det for sent. Markedet lukker op igen, og de data, som du kan indsamle her og nu, via nære medier som Facebook, Instagram TikTok, Snapchat, nyhedsmails etc., kan du bruge senere. Og du kan bruge disse langt mere kraft- og indsigtsfuldt, og i samspil med andre kanaler.

Sande digital virksomheder er bedre rustet til at håndtere og udnytte denne krise. Fordi de er mere vant til forholdene. Når du som virksomhed er født ud af og på nettet, som Google eller Amazon, er du vant til netværkseffekter (deraf ordet ’computervirus’), og at spillepladen er global. Du er er vant til pludselige ændringer, der fundamentalt ændrer spillereglerne. Og du er vant til at handle, tage risici i stedet for, at gå i flyverskjul, som nogle mener er den rette løsning her.

Min opfordring her er, lad vær med at vente med at reagere, til det hele er ovre. For så bliver du kørt over af dem, der ikke sad på deres hænder, under krisen. Omskriv din strategi nu, grib nuet og invester i din online tilstedeværelse (for fremtiden og dit brands skyld).

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn