Din fysiske butik leverer omsætning til din onlineshop

Dansk e-handel undergår en spændende udvikling. Ny e-handelsanalyse fra Dansk Erhvervs viser at dit fysiske butiks netværk levere bedre og markant højere omsætning, når dit brand er repræsenteret både on- og offline.

Ser man isoleret på 1. og 2. halvår i dansk online-handel, så går det tilbage – og faktisk ret markant. Hele 24% af de danske e-købmænd tabt momentum og dermed oms. Men, tallene skal læses i den rette kontekst. Da de er en smule “uldne”, da de skal holdes op imod et 2021, hvor 1. halvår var exceptionelt godt – 3. halvår synes mere optimisme.

Hvorom alting er, så oplever vi ikke, en lige så stor pessimisme hos vores kunder, da vi ser en direkte fremgang både ift. kurv størrelsen og dermed overall og Like for Like omsætningen vækste, hos vores kunder. Her spiller den fysiske tilstedeværelse en større rolle, end hvad vi hidtil har kunne dokumentere. Dermed ikke sagt, at online og offline havde en positiv effekt på hinanden. For det har de. Ifølge en analyse fra Salesforce tilbage i nov. 2021, så er “den fysiske butikker en kritisk del af detailhandelens online strategi”. Og skal være det, hvis du spørger os.
Ydermere så fortæller de i analysen, at: “hver 6. salg ud af 10 online, er direkte påvirket af en fysisk butik”.

Ovenstående globale analyse fra Salesforce, bakkes nu også op af Dansk Erhvervs månedsanalyse for august 22. Her svarer:

– 17%, at det har stor betydning for dem (Forbrugeren), at de kan handle både on- og offline hos givent brand
– 9 % fortæller, de udelukkende handler i netbutikker med fysisk butik tilknyttet

Ikke nok med det, så stiger antallet af ordrer med en faktor 1.5 per salgskanal, viser en anden analyse lavet af Impact Commerce før i år.

Hvorom alting er, bliver det mere og mere tydeligt, at mixet mellem on- og offline giver bedre omsætning, og giver dine kunder fleksibilitet til at vælge, og dermed handle og returnerer frit.
Dermed er det slået fast en gang for alle, at der er god forretning i, at arbejde intenst både on- som offline.
Det er ikke mere et spørgsmål om enten eller; det er faktisk blevet et spørgsmål om både og, for din forretning og din kundepleje i retail.

Læs også blogposten: Vækst og fokus i online-retail i en recessions – hvordan? ←

Din fysiske butik leverer omsætning til din onlineshop

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53771554
LinkedIn

Din fysiske butik leverer omsætning til din onlineshop