Kvantum Copenhagen er nu officiel WakeupData partner

Kvantum Copenhagen er blevet officiel WakeupData partner, og det kommer vores kunder til gavn. Wakeupdata er et smart feed management tool, der forbedrer de shopping kampagner vi laver for vores e-commerce kunder på tværs af kanaler som hovedsageligt Google, Facebook og Amazon. Det at vi nu er blevet officiel partner er en stor anerkendelse af vores arbejde.

WakeupData Partner giver bedre oplevelser for vores kunder

WakeupData er et tredjepart tool som anvendes til at optimere produktfeeds på f.eks. Google Shopping. Ved hjælp af toolet beriges datafeeds med manglende information som f.eks. pris og mængde – og det gør det mere effektivt at arbejde med produktfeeds. 

Når vi anvender dette tool, er det fordi det giver mulighed for at arbejde med de komplekse datakilder på en struktureret måde, så vi kan udnytte vores kunders marketingbudgetter bedst muligt. Et optimalt produktfeed er nemlig stærkt medvirkende til at optimere resultaterne af annonceringen – og det ser vi god effekt af på vores e-commerce kunder. 

Sådan giver datafeeds værdi

I nedenstående eksempel ses et konkret resultat af hvad databearbejdning via WakeupData kan resultere i. Eksemplet er fra en kampagne for en af vores kunder på Google Shopping målt over en 14 dages periode i november 2018 sammenlignet med samme periode i november 2017.

Resultatet viser, at man med et optimeret feed kan opnå en stigning i klik samtidig med at klikprisen falder.

I den første graf viser den blå linje udviklingen i antal klik fra 9/11 til 22/11 2018 mens den orange linje viser udviklingen i antal klik i samme periode i 2017.

Den 13. november implementerede vi et nyt og optimeret produktfeed optimeret gennem Wakeupdata. Effekten ses tydeligt af nedenstående graf, idet antallet af klik steg kraftigt allerede samme dag til en konstant CPC (cost per click/klikpris). 

Kvantum Copenhagen er nu officiel WakeupData partner

Den næste graf herunder viser udviklingen i CPC/klikpris i den nævnte periode i 2018 sammenlignet med 2017. 

Den orange linje viser tydeligt, at kampagnen i år 2017 op mod Black Friday og julesalget havde stigende klikpriserne – det var en nødvendigt for overhovedet at opnå tilstrækkelig synlighed og dermed opnå klik i en periode med høj konkurrence. 

Tilsvarende afspejler den blå linje en solid kampagne, der til trods for en periode med høj konkurrence for langt de fleste e-Commerce virksomheder, holdt en stabil lav klikpris og dermed fik gavn af periodens høje efterspørgsel. 

Kvantum Copenhagen er nu officiel WakeupData partner

Den direkte effekt af optimeringerne kan aflæses i resultaterne. Kampagnen fik et løft i konverteringsraten fra 1,08% i år 2017 til 3,33% i år 2018.

Kampagnen skaffede i perioden altså ikke alene langt flere klik til en konstant CPC, men de klik, som kampagnen leverede, var i langt højere grad konverterbare, da Google med tilføjelser til produktfeedet nu har mulighed for at levere det rigtige produkt til kundens søgning. 

Eksempler på tilføjelser kan være alt fra EAN/GTIN værdier, korrekt formatterede størrelser, normal- og tilbudspriser samt evt. tilbudsperiode, lagerinformation, farver og f.eks. aldersklasser.

Kan I få mere ud af shopping kampagnerne?

Arbejder du i en e-commerce virksomhed, der vil udnytte shopping mulighederne endnu bedre, er du altid velkommen til at kontakte Rasmus Thomsen og høre nærmere.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Kvantum Copenhagen er nu officiel WakeupData partner