“Similar customers” og “Customer Match” nu til Google AdWords

Fra mandag, d. 1. maj, gjorde Google det muligt for annoncører at benytte sig af både nuværende kunder og besøgende til at finde nye, samt at henvende sig til særligt udvalgte segmenter af deres nuværende brugere. 

De to nye annonceringsmuligheder går under navnene “Similar customers” og “Customer Match”.

“Similar customers” til Search og Shopping annoncer

Som navnet antyder, er der tale om, at man som annoncør leder efter brugere, der ligner ens nuværende kundegruppe, for på den måde at udvide sin kundeportefølje og forøge sit salg og sin CTR.  

Google Adwords har nu udrullet denne funktion, som gør det lettere for annoncøren at målrette annoncer til kunder, som minder om ens nuværende kunder/besøgende, dvs. “similar”. 

Annoncører har i længere tid kunnet målrette annoncer efter brugere, som allerede har besøgt ens webshop eller website, ved at benytte annonceringstypen, “RLSA” (Remarketing Lists for Search Ads), men med “Similar customers” udvider annoncørerne muligheden for at få nye kunder, som ikke nødvendigvis har været inde på ens site, men som søger på produkter, tæt relateret til dine. Det kunne fx være at du solgte adidas sneakers, og en “similar” kunde har købt adidas tøj i en anden shop, eller at du sælger drivhuse online, og en ny mulig køber søger på planter, jord, eller frø online.  Således vil Google se en relation mellem brugerens interesser, og hermed vise annoncen.

“Similar customers” audiences kan du bruge som et “audience”, hvor det er muligt at byde højere for denne gruppe. Dette virker godt, hvis du på baggrund af “original” audience ved, at disse personer konverterer bedre end andre grupper. 

Du kan også vælge at placere din annonce på relaterede keywords, som er noget bredere. 

Hvis vi tager udgangspunkt i eksemplet med virksomhedsejeren, som sælger “adidas sneakers” så kan denne vælge at lave et “similar customers” audience ud fra tidligere kunder, som har købt sneakers fra adidas. Med denne liste kan annoncøren ligge på keywords, som ellers ville have været for brede eller ikke relevante nok, som fx: “sneaker nyheder”, “sneaker mode” eller, “sneakers 2017”. Det var også muligt at gå endnu bredere ud og lægge sig på “Sportssko”, “Hvide sko” eller “Kondisko”.

Det, man skal huske med “Similar customers” er, at selv om søgeordet ikke er relevant eller kun meget lidt, så bliver annoncen ikke vist med mindre Googles algoritmer placerer brugeren, som søger på: “Hvide Sko” i samme gruppe, som tidligere kunder i “original” audience.

 

Screen Shot 2017-05-02 at 22.18.36.png

“Customer Match” til Shopping annoncer

Denne annoncetype kan man benytte, hvis man har en bestemt brugergruppe, som man ved, er specielt profitabel. Det kan fx være en VIP kundeliste, som køber for et vist antal kroner om året eller en gruppe kun bestående af mænd, osv. Disse grupper kan du nu målrette dine Shopping annoncer specifikt mod, med fx et specifikt tilbud eller nye varer fra en limited edition, eller lignende.

Læs mere på: https://adwords.googleblog.com/2017/05/find-your-next-customer-with-new.html

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

"Similar customers" og “Customer Match” nu til Google AdWords