Det kan du få ud af leadgenerering på Facebook

Hvilke muligheder er der for at indsamle leads ved anvendelse af “Lead Ads” på Facebook? 

Med “Lead Ads” har din virksomhed mulighed for at indsamle værdifulde leads – f.eks. nyhedsbrevstilmeldinger, opskrivninger til demoer, lancering af nye kollektioner, adgang til før-udsalg m.fl. Nemt, enkelt og direkte via en formular i Facebook strømmen.

I en tid hvor de sociale medier konstant udvides, ændres og debatteres, kan vi konstatere, at Facebook stadig er det mest dominerende sociale medie i Danmark – 63% af alle danskere over 12 år bruger dagligt Facebook

At så stor en del af Danmarks befolkning er samlet på én platform giver virksomheder gode muligheder for at nå ud til en bred målgruppe med forholdsvis få midler.

En Lead Ad på Facebook fungerer på mange måder som en almindelig annonce. Det, der adskiller en Lead Ad fra en almindelig annonce, som vi kender dem, er, at når brugeren klikker på annoncen, bliver der åbnet en kontaktformular, som brugeren kan udfylde uden at forlade Facebooks interface. Man kan sætte formularen op til at forhåndsudfylde felterne i formularen med de informationer, der allerede kendes fra brugerens profil. 

Senere bliver det muligt at samle en målgruppe ud fra de brugere, der har interageret med formularen, selvom de ikke har udfyldt eller indsendt den. 

Hos Kvantum har vi efterhånden arbejdet en del med denne form for annoncering og med stor succes. 

Hvordan når man ud til nye kunder op til et udsalg og samtidig med, at man indsamler relevante leads?

I forbindelse med et Flash Sale ønskede en kunde at indsamle nye leads gennem en sign-up formular. Kvantum stod for planlægning og eksekvering af denne kampagne. Vi benyttede os af muligheden for at arbejde med “lookalike”-målgrupper, hvor vi opsatte disse målgrupper på brugere, der havde besøgt webshoppen, tilføjet en vare til kurven, men derefter forladt webshoppen igen uden at tjekke ud. Kampagnen blev altså målrettet brugere, der var nået til en afsluttende fase i købsprocessen.

Resultatet – 308 leads til under 3 kr. per stk.

Kampagnen løb i en periode på kun 3 dage og indsamlede i denne korte periode 308 leads til en gennemsnitlig pris pr. lead på 2,58 DKK. Det samlede mediespend endte på 795 DKK. Foruden de indsamlede leads havde kampagnen en rækkevidde på i alt 10.840 personer og en gennemsnitlig click through rate på 3,64%. Vi kunne se, at kampagnen, foruden de indsamlede leads, formåede at skabe opmærksomhed omkring kundens budskab, ligesom den ledte trafik og salg til webshoppen. Foruden antallet af leads var der altså også omsætning at hente på denne kampagne.

For at gøre processen mere smidig i forhold til indsamling og senere anvendelse af leads, tilknyttede vi kundens CRM, i dette tilfælde Mailchimp, til formularen for leadkampagnen. På den måde modtog kunden de indsamlede leads i samme øjeblik som de blev indsendt af brugerne – og kunden fik derfor mulighed for at bearbejde de indsamlede leads med det samme.

Ved at integrere sin Facebook lead-formular med sit CRM-system, sikrer man, at de indsamlede leads er tilgængelige for kunden med det samme.

Hvad skal man være opmærksom på?

I bund og grund kan man anvende leadkampagner når som helst. Det er dog vigtigt at gøre sig nogle overvejelser:
 
1. Hvad er formålet med kampagnen? 
 Er det opsamling af nyhedsmails? Booking af en demo? Anmodning om at blive kontaktet? Eller andet?
 
2. Hvad får brugeren ud af at give sine oplysninger til jer?
 Leadkampagner fungerer bedst, hvis brugeren også får noget ud af at afgive sine informationer – en form for gevinst. I vores case gav en opskrivning til nyhedsmailen for eksempel adgang til et udsalg før alle andre. Det kunne også have været en rabatkode til førstegangskøbere, et tillægsprodukt ved første ordre, tilsendelse af et whitepaper eller andet. 
 
3. Hvordan skal de indsamlede leads anvendes?
Når brugeren afgiver sine informationer i Facebook-formularen, skal de oplyses om, hvad de afgivne informationer skal bruges til, og der skal linkes til virksomhedens persondata- og cookiepolitik. Vær desuden sikker på, at I bruger det indsamlede lead i henhold til det, der rent faktisk er beskrevet i annoncen. Ellers risikerer man, at brugeren har haft en negativ oplevelse, og det ønsker ingen skal ske.
 
Hvis du er interesseret i at se mere ind i lead generering, vil vi meget gerne hjælpe dig og din virksomhed godt på vej. Kontakt os her.

Martin Jagd Graeser
CEO & Co-founding Partner

martin@kvantum.com
53 77 15 54
LinkedIn

Det kan du få ud af leadgenerering på Facebook